Elever fra Bagterp Skole har ugen igennem boltret sig på stortrampoliner - Springteam Nord har stået for undervisningen

HJØRRING: Mens eleverne på Halvorsminde Efterskole i Hjørring er på skiferie, har eleverne fra Bagterp Skole indtaget hallen. Og her har instruktør Svitlana Pedersen fra Springteam Nord ugen igennem stået klar til at udfordre gæsterne på stortrampolin.

Samtlige elever fra skolen i Bagterp har i løbet af ugen taget turen til efterskolen i idrætstimerne for - i hvert fald for en stund - at slippe jordforbindelsen med trampolinerne som godt afsæt. Der er blevet hoppet adskillige hop, grinet, hygget og svedt.

Samarbejdet mellem Springteam Nord og Bagterp Skole begyndte med de yngste elever for år tilbage, og det omfatter i år alle årgangene på skolen.

I hallen indbød otte stortrampoliner og airtrack til fysisk aktivitet og udfordringer.

- Min største drøm er, at børn skal have spændende idrætsundervisning, hvor hele motorikken inddrages med gymnastik og trampolin, siger Svitlana Pedersen, der lige nu - sammen med Halvorsminde Efterskole - arbejder på at få etableret et bevægelsescenter i Hjørring Kommune, hvor børn fra alle skoler får undervisning i bevægelsescentre, der kan udfordre børnenes motorik.

- Børn i 0. klasse og 1. klasse er ikke bange for at bevæge sig - heller ikke selvom deres motorik ikke er så udviklet som kammeraternes. De giver den hundrede procent gas og vil gerne udfordres. Allerede i 4. klasse begynder børnene at blive bevidste om, at de ikke må være pinlige - så sidder de på sidelinjen og tør ikke prøve så meget, tilføjer Svitlana Pedersen.

Bagterp Skole ligger i gå- og cykelafstand til hallen, hvor trampolinerne er sat op, men Svitlana Pedersen ser gerne, at flere skoler får tilbud om at prøve kræfter på trampolinerne.

Svitlana Pedersen havde taget ferie fra sit job som sygeplejerske for at deltage i spring-ugen med Bagterp-eleverne, og hun havde allieret sig med frivillige gymnaster fra Springteam Nord.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...