Nyt samarbejde er indtil videre en stor succes. De nye motionister er vilde med projektet

Det er sundt at motionere. Både for hovedet og for kroppen. Og det gælder for alle.

Men det er ikke alle, der har lige let ved at motionere. Personer med udfordringer kan godt opleve fritidsaktiviteter som værende en udfordring. Men det har Nina Sørensen, Susanne Rømer og Anja Larsen været med til at sætte en stopper for.

De er alle tre ansat indenfor specialområdet i Hjørring Kommune.

- Helt ligeværdigt jonglerer vi alle sammen hver dag mellem det at leve sundt, dyrke motion og modstå alle fristelserne. Det er det samme for vores borgere. Derfor har vi oprettet det her spinninghold for mennesker med udfordringer, hvor de har mulighed for at få motion på akkurat samme måde som alle andre mennesker, siger Nina Sørensen.

Fitness World i Hjørring har åbnet dørene, og lavet en specialaftale med de tre initiativtagere, så der hver tirsdag fra 15.30 til 16.15 er mulighed for spinning. Deltagerne slipper også for et månedligt medlemskab, men kan betale fra gang til gang. Starten har været meget populær, og 30 deltagere var mødt op for en uge siden. Og der er flere ledige cykler, oplyser initiativtagerne.

To af rytterne er Ole Thomsen og Ian Pedersen, og de lægger både kræfter og energi i.

- Det er sjovt. Der er god musik, og det er dejligt at møde andre mennesker her, siger Ole Thomsen, mens han tramper i pedalerne.

Han er 62 år og går også til bowling. Og hjemme har han i øvrigt både cykel og scooter til rådighed.

- Det her er lidt hårdt, tilføjer han med tilfredshed.

Ian Pedersen er også tilfreds med tilbuddet.

- Det er rigtig sjovt.

Og han synes ikke spinning er for hårdt.

- Jeg er landbrugssøn, så jeg er vant til at få motion, smiler han.

- Jeg får ny energi af det her.

Træningslokale er fyldt godt op, og glæden ved at sidde på cyklen er sjældent set større. "Super-yderne" er et navn de tre initiativtagere Nina, Susanne og Anja har fundet på. Navnet lever godt op til præstationen på cyklen. Deltagerne tonser afsted til høj musik, og viser ingen tegn på manglende overskud. De nyder bare at give den gas. Og der er sågar tid til at synge og klappe under turen også.

Spinningholdet er ikke det eneste initiativ, der er taget for at få medborgere med udfordringer ud og røre sig. Om mandagen er der også mulighed for at danse. Det forløb vil være i gang indtil i midten af april. Afdelingsleder på botilbuddene Aage Holms Vej og Lunden, Susanne Lund Mikkelsen, er glad for de nye tiltag.

- At lave ting i sin fritid, som helt er selvvalgt, er vigtigt for alle mennesker. Derfor er det skønt med de her projekter, siger Susanne Lund Mikkelsen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...