Ledelsen for dagligvarebutikken i Lendum vil fortælle om visioner til fremtiden

LENDUM: Dagli’ Brugsen i Lendum inviterer til Glædelig Jul arrangement på fredag den 21. december fra klokken 16 - 19, hvor der bliver lejlighed til at hilse på den nye bestyrelse og høre nærmere om deres visioner for fremtidens Dagli’ Brugs i Lendum. Der er også masser af gode tilbud, forskellige aktiviteter, prøvesmagning af brugsens nye brød og information og tilmelding til debitorkort samt meget andet. Alle uanset medlemskab er meget velkommen.

Den nye bestyrelse, der blev valgt på de ekstraordinære generalforsamlinger, er Søren Tjønneland, formand, Louise Gadeberg Jensen, næstformand, Helle Bundgaard Laursen, sekretær, Claus Dalmose, medlem, Per B. Nielsen, medlem og Kjeld Beck Hansen suppleant. De har mange visioner for Brugsen i Lendum med henblik på at skabe et aktivt kraftcenter i samklang med Soltorvs Pizza, Kirken og Claus Ørntofts nye fornemme mødested Soltorvet.

Søren Tjønneland beskriver situationen omkring Dagli’ Brugsen lige nu samt om fremtiden således:

”Da den tidligere bestyrelse i Dagli’ Brugsen i Lendum meddelte, at de efter flere års dårlige resultater måtte opgive at få sammenhæng i økonomien, indstillede de på den ekstraordinære generalforsamling en anbefaling om, at den skulle afvikles gennem en stille nedlukning. Kniven på struben var det krav om øjeblikkelig garantistillelse på 500.000,00 kroner, som COOP havde stillet Brugsen.

Borgerne i Lendum og omegn havde dog endnu ikke tænkt sig at smide håndklædet i ringen, og på begge ekstraordinære generalforsamlinger oplevede Dagli’ Brugsen en fantastisk opbakning fra alle med et krav om, at den skulle forsøges drevet videre.

Årsagerne til, at det var kommet så vidt, var mange, men den primære grund var, at Dagli’ Brugsen ikke havde formået at skabe en dagligvareforretning, som var så attraktiv, at kunderne lagde deres primære dagligvarehandel i butikken. Således var det ikke lykkedes at overbevise alle i byen om, hvor vigtigt det var og stadig er for Lendums fremtidige eksistens som aktiv landsby, at alle i byen støtter op om Dagli’ Brugsen og lægger deres primære indkøb netop dér. Formålet med Dagli’ Brugsen har aldrig været blot at fungere som dagligvareforretning, men også at være et samlende kraftcenter og mødested for alle borgere i Lendum og omegn. Og det kræver fortsat udvikling.

Da den siddende bestyrelse valgte at gå af, havde en stor del af byens borgere en klar opfattelse af, at det stadig ville være muligt at få vendt den negative udvikling. Nogle iblandt os stillede vores kandidatur til rådighed og blev valgt. Den nye bestyrelse har en bred kompetence, som vi i bestyrelsen er sikre på, vil give det professionelle mod- og medspil til Dagli’ Brugsens ledelse og medarbejdere, der skal til, for at Lendum ikke blot kan bevare sin butik, men i det hele taget i højere grad kan markere sig på det nordjyske landkort.

Vi har siden konstitutionen haft rigeligt at gøre med at sætte os ind i problemstillingerne. Helt kortsigtet har det været en stor opgave at skaffe kapital til den daglige drift. Det ser ud til at lykkes, blandt andet fordi kunderne køber flere af de typer dagligvarer, som giver bedre

fortjeneste end for eksempel kioskvarer som cigaretter, øl og sodavand. Derudover har en stor del kunder støttet kapitalfremskaffelsen ved at tegne et debitorkort, hvorpå man indsætter et beløb, som man efterfølgende udelukkende kan handle for i Lendums Dagli’ Brugs. Det betyder tilsammen, at der hurtigt er kommet penge ind på Brugsens konto hos COOP, hvorfra der hver uge sker indbetalinger til COOP for de leverede varer. Herved er der kortsigtet skabt ro omkring kædens krav til Brugsen om garantistillelse.

For yderligere at sikre kapital arbejder vi tillige med at tilbyde alle interesserede en mulighed for at købe anparter i de bygninger, som Dagli’ Brugsen i dag har til huse i. Vi håber, at rigtig mange vil investere i dette projekt, for herved vil alle, der køber anparter, komme til at eje bygningerne. Således opnår borgerne den nødvendige selvbestemmelse, der skal til, for at vi her i Lendum også i fremtiden selv kan have indflydelse på, hvilken type dagligvareforretning byen vurderer bedst for sig selv.

Hvis Dagli’ Brugsen på langt sigt skal bestå og udvikle sig til en sund forretning, skal der hele tiden arbejdes med at gøre den til vores foretrukne sted at handle. Det er der ikke nogen enkel løsning på. Men det handler om, at Dagli’ Brugsen i Lendum forstår at udvikle sig i en sådan retning, at flere vil handle der mere, end det de gør i dag.”

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...