Arkitekten og designeren Trine Kammer fortæller om sin svensk-danske hørkollektion K1 hos Marianne Isager

TVERSTED: Oppe i Värmland på deres væveri har familien Johansson gennem et århundrede sat nye standarder for en raffineret brug af den miljøvenlige og holdbare hør. Klässbols vævninger er blevet døbt ”Nordens silke” og er repræsenteret kloden rundt; fra Tokyo til Nobel-festen i Stockholm.

En nordisk tekstilkrønike, der har inspireret Trine Kammer til at skabe K1 kollektionens syv emner: Forklæder, the- og moccahætter, dækkeservietter, løbere, grydelapper samt indkøbsnet. Hun designer og syer hele kollektionen selv.

Siden barndomstiden i det nordjyske har Trine haft et liv med formgivning, syning og vævning. Derfor har hun forelsket sig i svenskernes usædvanligt indlevede og komplekse arbejde med vævekunsten. Kærligheden til denne helt specielle ”grand cru”-hør er grundlaget for udformningen af K1 kollektionen i væveriets prisbelønnede metervare Norrland.

- For mig handler det om omtanke, om sanselig æstetik, funktionalitet og klimahensyn. Filosofien bag mit arbejde med K1 er langtidsholdbarhed og miljøcertificeret skønhed, som klæder hverdagen, siger Trine, der uddannet på Arkitektskolen i Aarhus.

Hele kollektionen indgår i sortimentet i Marianne Isagers butik på Skagensvej i Tversted. Marianne Isager har som internationalt kendt strikdesigner håndplukket både dansk og japansk formgivning og kunsthåndværk til sin butik. Foruden Isager-garner, strikdesigns og bøger.

Trine Kammer er til stede i Isagers butik lørdag 8. og søndag 9. december kl. 11-16, hvor hun fortæller om K1 og den svenske hør.

Arrangementet er en del af Isagers juleaktiviteter den kommende weekend. Virksomhedens hovedkvarter på den tidligere Tversted skole, få hundrede meter fra butikken, omdannes også til et stemningsfyldt kunsthåndværkermarked.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...