AFSKED: Hjørring Handels formand, Allan Sørensen, tog med egne ord afsked med en stærk og robust forening

HJØRRING: Hjørring Handels formand, Allan Sørensen, aflagde onsdag aften sin sidste formandsberetning i foreningen. Han træder tilbage fra posten, fordi han har fået nyt job og arbejdstider, der ikke kan forenes med formandshvervet.

Allan Sørensen konstaterede i sin beretning, at han forlader en stærk og robust forening med 155 medlemmer.

- Vi er en stor og stærk forening, og næsten alle lytter og hører efter, hvad vi har af ønsker for byen.

Bestyrelsen begynder nu arbejdet med at udvide foreningen med virksomheder som blandt andre malermestre og tømrermestre.

- Vi har et fælleskab som er helt unikt og hele tiden udvikler sig. Det er fællesskabet som gør, at vi kommer til at klare os. Især fordi vi tør at tage modige beslutninger og gøre noget - vi venter ikke på, at gamle dage kommer igen.

Allan Sørensen nævnte kyssetræet og julebelysningen i Hjørring som eksempel på, at en modig og handlekraftig bestyrelse så ind i fremtiden.

- Det har gjort, at Hjørring står meget stærkere som by. Sidste år blev vi kåret som årets juleby - vi giver andre byer i Nordjylland baghjul.

Vildere fremtid

Allan Sørensen forudser, at foreningen skal gøre tingene endnu vildere i fremtiden.

- Vi styrer foreningen stærkt og solidt – men bestyrelsen og aktivitetchefen har store ambitioner for fremtiden og det koster penge. Det skal ske i dette stærke fællesskab, sammen med kommunen og andre interessenter.

Formanden konstaterede i sin beretning, at kommunen langt hen ad vejen gerne vil være medspille.

- Og kommunen er kun interesseret i en levende midtby. For hvad er Hjørring uden Hjørring Handel og en levende midtby.

Afstemning afvist

Investor og forretningsdrivende Gert Jensen havde indsendt en række forslag til ændringer af foreningens vedtægter. Udgangen på debatten blev, at en ny bestyrelse skal arbejde på at revidere vedtægterne, og fremlægge dem på næste års generalforsamling.

Gert Jensen ønsker blandt andet, at bestyrelsen løbende skal udfærdige en skriftlig strategiplan for en periode på minimum tre år. Et andet ønske fra hans side er, at generalforsamlingen skal godkende økonomiske investeringer, der rækker ud over daglig drift, godkende ændringer af foreningens kontingent, og at bestyrelsen skal fremlægget et budget for det kommende driftår på den ordinære generalforsamling.

Da de konkrete forslag til vedtægtsændringer ikke var indsendt rettidigt, afviste aftenens dirigent, advokat Palle Møller Jørgensen, at forslagene kunne bringes til afstemning.

Allan Sørensen kommenterede kort udspillet.

- Der er nogle ganske udmærkede forslag imellem, men der er også ting, som jeg ikke kan følge.

Formanden fastslog, at revisoren foretager budgetopfølgning hver eneste måned, og at foreningen hvert år arbejder ud fra et fastlagt budget.

Allan Sørensen understregede også, at der i forbindelse med større investeringer - som eksempelvis ny julebelysning - er holdt informationsmøder og ekstraordinær generalforsamling.

- Det skete for netop at synliggøre investeringen. Vi har på intet tidspunkt lagt skjul på, hvad pengene bruges til, lød det fra Allan Sørensen.

Ny formand på vej

Hvem der skal afløse Allan Sørensen på formandsposten, er endnu ikke afgjort. Valg af ny formand sker på et møde i bestyrelsen tirsdag 25. februar.

Filialdirektør Betina Jensen fra Nordea og varehuschef Jørgen Pedersen fra A-Z blev valgt til bestyrelsen. De afløser Allan Sørensen og Laila Zielke.

De øvrige medlemmer af bestyrelsen er Ole Søndergård fra Bones, Roy Hansen, NORDJYSKE Medier, Jane Melgaard Olesen fra Metropol ShoppingCenter, Johnny Lindrup fra Bilhuset Hjørring, Per Bach Nielsen fra Hjørring Håndbold, Sanne Godtliebsen fra House & Jeff og erhvervskundechef Mads Pedersen fra Spar Nord.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...