Forfatter Hans Gregersen gæster Arnold Busck

HJØRRING: Den nordjyske forfatter Hans Gregersen besøger onsdag den 25. september kl. 19 - 20 Arnold Busck i Hjørring. Den veletablerede forfatter med 71 bøger på samvittigheden kigger forbi boghandlen for at afholde et miniforedrag ud fra sin netop udkomne bog ”Verden er ny - Historier fra de brølende 20’ere”.

- Oplev Hans Gregersen fortælle om de brølende 20’ere gennem et udpluk af begivenheder og tidens mest centrale personligheder. Arrangementet rundes af med en bogsignering. Gratis billetter kan afhentes hos Arnold Busck i Metropol ShoppingCenter, så længe der er ledige pladser, lyder opfordringen.

Om bogen hedder det:

Året er 1920. Første Verdenskrigs rædsler er fortid, og forude venter et årti med livsglæde og optimisme. Der danses charleston, lyttes til jazz, og der er tryk på nattelivet. Selv om den amerikanske regering har indført et spiritusforbud, får man langt fra has på drikkeriet, for gangsterbosser som Al Capone sørger for de nødvendige leverancer. Samtidig er der for alvor gang i bilproduktionen, radioen bliver allemandseje, og der er kø foran biograferne for at opleve stjerner som Charlie Chaplin, Rudolph Valentino, Buster Keaton og Greta Garbo. Det er årtiet, hvor Hemingway kommer til Paris med en drøm om at blive forfatter, og Karen Blixen kæmper for at sikre økonomien på sin afrikanske farm. En østrigsk immigrant træder frem på den politiske scene i Tyskland, og i Italien får Mussolini og hans tilhængere magten. Asta Nielsen bliver tysk films store navn, og inden for billedkunsten kan man møde både Picasso og Dalí. I Sovjetunionen styrer despoterne Lenin og Stalin, mens den amerikanske præsident Wilson må have hjælp af sin hustru for at klare arbejdet. I Danmark får Christian 10. en skurkerolle, og Stauning begynder sin lange statsministertid.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...