Virksomhedens omkostninger til distribution er steget med mere end bruttofortjenesten

VRÅ: Vraa Dampvaskeri A/S oplevede en nedgang i overskuddet efter skat fra 3,3 millioner kroner i 2017 til 2,7 millioner kroner i 2018.

Virksomhedens omkostninger til distribution er steget med mere end bruttofortjenesten, og derfor er driftsresultatet faldet.

Vraa Dampvaskeri er ikke et vaskeri i traditionel forstand, men Danmarks tredjestørste industrivaskeri efter de to store konkurrenter Berendsen og De Forenede Dampvaskerier.

Kunderne kommer fra industrien, den offentlige og private plejesektor, hotelbranchen og detailhandlen. Vraa Dampvaskeri vasker ikke kun tøj for sine kunder, men sælger en servicepakke, som omfatter indkøb, vask, reparation og distributionen af arbejdstøj til den enkelte medarbejder.

Derfor kan virksomheden ved siden af et vaskeri i lige så høj grad kaldes en logistikvirksomhed.

Effektiv styring og distribution af den uendelig store mængde enkeltstykker af arbejdstøj, der skal hentes, vaskes og sendes tilbage til medarbejderen, er den store udfordring for et moderne industrivaskeri og forskellen mellem succes og fiasko.

Ledelsen i den familieejede virksomhed oplever stor konkurrence på det område.

Fokus er derfor på fortsatte effektiviseringer af produktion og logistik.

Vraa Dampvaskeri er stiftet i 1956 af Andreas Rasmussen. I dag er virksomheden ejet og ledet af tredje generation Rasmussen.

Virksomheden er meget solid med en soliditetsprocent på 40,4, efter at ejerne har trukket i alt en million kroner ud i aktieudbytte.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...