Studerende fra UCN i Hjørring i aktion på ældrecenter

TVERSTED/HJØRRING: I forbindelse med uddannelsen til sygeplejerske og pædagog havde seks studerende fra Professionshøjskolen UCN i Hjørring forleden lavet en event på Ældrecenter Mariebo i Tversted og Aktivitetscentret i Sindal, hvor de gennem sang og musik genkaldte minder fra en svunden tid. Det gav de studerende mulighed for samtaler med de ældre om deres livshistorier og fortællinger fra den hverdag, de kendte fra tidligere tider.

På Ældrecenter Mariebo var omkring 30 samlet i fællesstuen. Afdelingsleder Ane Møller bød velkommen til de studerende og til ”Sidsel fra Kvissel” samt harmonikaspiller Gertrud Bjerg fra Støvring. Sidsel sang og Gertrud akkompagnerede på harmonika, og sammen fik de minderne til at vælte frem hos de ældre. Der blev spillet og sunget sange fra tiden mellem 1930 og 1960. Sidsel kom med et kort oplæg til hver sang, hvor hun fortalte lidt om den tidsperiode sangene var fra og om de sangere og skuespillere, der havde sunget sangene som eksempelvis ”Glemmer du” med Liva Weel.

Efterhånden som Sidsel og Gertrud sang sig igennem de forskellige tidsperioder væltede minderne frem hos de ældre. For nogen var minderne så kraftige, at tårerne fik frit løb. Hos andre strålede øjnene af genkendelsens glæde og flere sang og nynnede med på de kendte sange.

Foruden sang fortalte ”Sidsel fra Kvissel” også anekdoter, der fik de ældre til at grine og sammen med Gertrud Bjergs livsbekræftende harmonikamusik skabte de en let, sjov, hyggelig og hjemlig stemning.

Efter et stykke tid med fællessang, gode historier og musik, bød Hotel Tannishus på frokost med en sildemad og varm fiskefilet, inden de studerende tog videre til Aktivitetscentret i Sindal.

I Sindal var der omkring 40, der havde taget imod invitationen til en hyggelig eftermiddag med sang og musik. Også i Sindal lykkedes det de studerende at få skabt en tillidsfuld stemning, og Sidsel og Gertrud fik de ældre til at synge med på alle de kendte sange. Til ”Jeg har en ven - en rigtig sejler” blev der vugget og sunget for fuld hals. Da minderne væltede frem begyndte deltagerne at fortælle deres historier til de øvrige.

I anledning af den internationale pandekagedag var der pandekager med syltetøj til eftermiddagskaffen.

Efter en lærerig dag skal de studerende nu samle alle indtryk og udarbejde en rapport til deres projekt, der fremlægges i plenum for de øvrige studerende på UCN Hjørring.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...