Kathrine M. Jensen, Rakkeby, er død

RAKKEBY: På vegne af LandboNord skriver formand Niels Vestergaard Salling, følgende mindeord om Kathrine M. Jensen, Toftegårdsvej 22, Rakkeby, som er død, 62 år:

Kathrine var en ildsjæl, og hendes død efterlader et tomrum, der bør fyldes ud med samme engagement og ildhu, hvis det ellers findes. Kathrine var i mange år med til at sætte dagsordenen på mange områder i Nordjylland via sit virke i adskillige foreninger.

Sammen med sin mand købte Kathrine i 1991 gård i Rakkeby ved Hjørring, og i 2003 blev hun medlem af LandboNords bestyrelse, hvor hun sad indtil 2012. Hun arbejdede meget med forholdet mellem land og by samt udvikling i hele Danmark og dermed også i landdistrikterne. Hun var formand for landdistriktsudvalget i LandboNord og Hjørring Dyrskues hesteudvalg. Hun var dybt engageret i afviklingen af Hjørring Dyrskue og var selv udstiller af sine heste.

Kathrine havde sine meningers mod, også selv om hun kom i kraftig modvind ind imellem. Hun kæmpede for at få flere kvinder ind i bestyrelserne, længe før det blev moderne at kæmpe for dette. Hun blev derfor - sammen med andre fremsynede og ihærdige kvinder i Nordjylland - foregangskvinde for debatten om lige vilkår. Kathrine var også i en længere periode medlem af Vækstforum Nordjylland og LAG Nord, ligesom hun var formand for Hjørring Produktionsskole og senest næstformand i den første bestyrelse for FGU Vendsyssel.

Kathrines mærkesager var mange, men særligt børn/unge, kvinder og livet på landet stod hendes hjerte nær.

Nordjyske landmænd skylder Kathrine en stor tak for hendes kæmpe indsats for gode vilkår for landbruget.

Æret være Kathrines minde.

Niels Vestergaard Salling

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...