Foredrag med tidligere formand for Etisk Råd Jacob Birkler i Mosbjerg Sognegård torsdag aften

SINDAL: Torsdag den 19. september klokken 19.30 er der foredrag med tidligere formand for Etisk Råd Jacob Birkler i Mosbjerg Sognegård. Han vil tale om ”Menneskesyn til eftersyn”.

- Blandt de største udfordringer i det danske samfund i dag finder vi et menneskesyn i forandring. Den største udfordring er dermed ikke økonomisk, men etisk. Flere penge kan gøre meget, men etik angår vores optik og dermed blik for mennesket. Hvor den samaritanske pligt førhen stod stærkt, er det nytte, som er blevet dagens målestok for de fleste beslutninger og valg. Den primære hjælp vi tilbyder hinanden er førstehjælp som erstatning for næstehjælp. Men hvordan ser der ud i linsesliberiet, hvor synet på mennesket udvikles?, spørger Jacob Birkler.

Jacob Birkler er født i 1974, og er filosof, forfatter, debattør og foredragsholder og har været medlem af Det Etiske Råd siden 2010 samt været formand for rådet fra 2011 til 2016. Birkler er cand. mag. i filosofi og psykologi fra Århus Universitet i 2000 og ph.d. i medicinsk etik fra Syddansk Universitet i 2009. Jacob Birkler har arbejdet med etik og anvendt filosofi i sundhedsfaglig praksis og undervist på talrige sundhedsuddannelser. Forfatter til flere bøger og artikler, primært om etiske emner. Debattør i danske medier og deltager i radio- og TV-programmer. Modtager af ældrerådenes hæderspris i 2016.

Foredraget er gratis og alle er velkommen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...