På et år har Anja og Poul Raunsmed skabt nyt liv i spisestedet Nr. Lyngby Mølle

HJØRRING: Restaurant Nr. Lyngby Mølle kan byde på højt til loftet - både inde og ude.
Spisestedet reklamerer med Mad med udsigt. Og ordene overdriver ikke. De store panoramavinduer og terrassen vender ud mod Vesterhavet, og ligger på toppen af den cirka 40 meter høje klint med frit fald til stranden.
Fra restaurant og selskabslokaler kan gæsterne nyde det storslåede natursceneri, og synet af paragliderne, der i stort tal har indtaget luftrummet som deres legeplads. Det er kræs for øje og sind. Samtidig står Anja og Poul Raunsmed klar med velsmagende mad til priser, som ikke skræmmer hverken turister eller lokale væk. Tværtimod. Rygtet om, at Anja og Poul Raunsmed for et år siden overtog restaurant og selskabslokaler er efterhånden nået vidt omkring, og parret har haft travlt.
4. juni for et år siden slog de dørene op til egen restaurant første gang, og siden har de i den grad holdt gryderne i kog. Inden parret åbnede stedet, gav de både lokalerne og møbler en opgradering af de store, og der blev indkøbt helt nyt service.
- Der var 16 kaffekopper, da vi overtog, griner Poul Raunsmed.

Travlhed i køkkenet

Raunsmed-navnet er kendt og anerkendt for en omfattende fjerkræ-produktion i nu tredje generation. Og værtsparret er ikke i tvivl om, at navnet har hjulpet dem godt for start i restauranten.
- Egentlig var planen, at vi skulle producere supper og hønsekød i køkkenet til andre restauranter og butikker. Men vi kom aldrig i gang, for vi har ikke haft tid, smiler Poul Raunsmed.
- Det kom bag på os, at interessen for at spise her var så stor. Vi har haft rigtig travlt. Vi har rigtig mange selskaber, og siden vi åbnede har mellem 300 og 700 gæster spist her i løbet af weekenderne.
Der er plads til tre selskaber i huset foruden a la carte, og så er "møllens" søndagstilbud til 69 kroner blevet en fuldtræffer.
- Og det er god reklame for os. Gæsterne smager maden og ser lokalerne - og på den måde får vi en del fester ind, fortæller Anja
- Sidste søndag var der kø til at få bord. Vi havde 130 inde til flæskesteg. Samtidig havde vi et selskab på 100 mennesker i huset.
Danseaften en gang om måneden for 40-plus-publikummet er også blevet godt modtaget.
Dog har turisterne endnu ikke for alvor fundet vej til kanten. Måske fordi der står Feriecenter på facaden.
- Men lejligheder og restaurant har intet med hinanden at gøre, understreger de.

Livsstil i møllen

Anja er ernæringsassistent, og hun passer køkkenet sammen med en kok og endnu en ernæringsassistent.
- Jeg har altid elsket at arbejde med mad.
Hun har hidtil været ansat i køkkenet på plejehjem, efterskole og handelsskolen i Hjørring.
- Men jeg kan mærke, at det her er rigtigt. Her føler jeg mig virkelig godt tilpas. Og det er lidt en livsstil - det er mange timer, vi bruger her.
Frem til september er der åbent hver dag i Møllen, mens der i foråret har været åbnet for a la carte fredag, lørdag og søndag - og når der var selskaber i huset
Der vil dog i højsæsonen være enkelte dage, hvor restauranten er lukket på grund af store selskaber.

Nej til pulvermad

Nr. Lyngby er i nogle øjne et udsted. Men Anja og Poul har formået at forvandle Møllen til et insted, som mange gerne kører efter. Og opskriften på succes lyder som følger:
- Vi laver mad fra bunden, og gerne med råvarer fra lokalområdet. Men vi laver ikke ketchup selv, smiler Poul.
- Det får vi speciallavet på Bornholm.
Og Anja fortsætter:
- Catering-firmaerne har alt, du kan drømme om. Men det er en skam, for så smager al den mad du spiser på restauranterne ens. Da jeg var i lære, ordnede vi selv gris og grøntsager. Vi havde ikke pulver på hylderne. Og jeg har altid vidst, at hvis vi skulle drive restaurant, så skulle det være med mad fra bunden. Det har vi vundet en del gæster på.
Raunsmed er for mange synonymt med fjerkræ. Og restauranten har da også blandt andet en fjerkræ-symfoni på menuen.
- Vi har også et helt nyt koncept med helstegte kyllinger fra grillen. Vi skal blandt andet ud til et selskab med 100 mand, der skal have nystegte kyllinger.
- Og så er vores stjerneskud populære - vi får hver uge 15-20 kilo hjem til fiskefileter. Det bliver til 1300 fileter.

Musikfest på kanten

Værtsparret har engagement og gnist, og de har lyst til at prøver mere og nyt.
- Vi har fået kæmpe opbakning. Det gør, at man altid har lyst til at give den en ekstra skalle. Folk er så positive.
Nye planer er på vej. Til august gælder det for eksempel Musik på Kanten med plads til 1000 gæste.
Den dag leverer Stig Rossen og Venner, Version 1.0, Øster Gasværk og John Mogensen Tribute musikken i et stort telt.
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...