18-årige Nicolai Størup Gregersen bruger tiden udenfor gymnasiet på Vendsyssel Teater, hvor han i øjeblikket prøver løs på Henrik Ibsens klassiker

HJØRRING: Han er fra Hjørring, er netop fyldt 18 år og går til daglig i 2.g på STX. Nicolai Størup Gregersen lever på mange måder, som andre af sine jævnaldrende, men i sommeren 2018 færdiggjorde Nicolai et to-årigt talentforløb på Vendsyssel Teater - Teater Talent Vendsyssel – som nu har muliggjort en oplevelse, som kun de færreste får chancen for. Nicolai spiller med i ”Et dukkehjem” på Vendsyssel Teater, hvor store navne som blandt andre Preben Kristensen og Søren Hauch-Fausbøll er med. Om end det er en lille rolle, så er det en meget afgørende rolle for stemningen i stykket:

- Formålet med denne statistrolle er at skabe noget i publikum – at skabe en følelse i dem. De skal gerne reagere på det, jeg gør og er, og derfor har min figur en betydning for fortolkningen af forestillingen. Det synes jeg er ret vildt, siger Nicolai Størup Gregersen.

Og det er netop interaktionen og reaktionerne fra publikum, Nicolai finder spændende og givende ved skuespil. Før talentforløbet var han ikke specielt teateraktiv, men der var vokset en interesse, som så blev forløst på teatertalent-holdet.

Hans motivation var at stifte mere bekendtskab med teater, og han var fascineret af at stå på en scene. Selvom det er svært at udøve 100 procent indlevelse i en karakter, så var der andre ting, der faldt ham mere naturligt. Især det kropslige - at udtrykke noget fysisk. På talentforløbet kommer man vidt omkring i scenekunstfaget såsom filmcasting, stagefight, dubbing, sceneteknik og selvfølgelig drama, men for Nicolai står en ting stærkest:

- For mig, var det fællesskabet. Timerne med holdet blev aldrig for mange. Vi har grint og grædt sammen og skabt et rum af tryghed, tillid og vildt fede oplevelser.

Teater er skabt til at bringe folk sammen, mener Nicolai og fortsætter:

- Når man arbejder på en forestilling, så er man nødt til at give noget af sig selv for at kunne yde det bedst mulige for sine medspillere – for at vi sammen kan skabe noget til andre. Når alle giver noget, så kan alle også tage noget.

Talentforløbet står for Nicolai som en form for selvudvikling, og endvidere følger man også, ifølge Nicolai, andres udvikling, hvilket styrker fællesskabet.

Og det med at følge andre er også en af de største oplevelser, Nicolai i øjeblikket gennemlever ved at være med i ”Et dukkehjem”. Det gav et sug i maven, da han blev ringet op af Vendsyssel Teater der spurgte, om denne statistrolle var noget for ham, og siden har han været vidne til, hvordan en forestilling som denne bliver til:

- At betragte skuespillerne, mærke deres arbejdsmetoder og udviklingen i karaktererne er helt unikt. At se, hvordan en instruktør som Kaspar Rostrup kan udleve sine tanker om forestillingen til virkelighed, gør at iagttagelsen i sig selv er en oplevelse, uddyber Nicolai.

Selvom fremtidsplanerne ikke er at blive skuespiller, så er Nicolai ikke i tvivl om, at teater skal være en del af hans tilværelse. Om det er som udøvende amatørskuespiller, undervisning eller som fast teatergæst ved han endnu ikke, men både tiden i Teater Talent Vendsyssel og i ”Et dukkehjem” bekræfter ham i, at teater skal være et supplement til hans fremtid, der uddannelsesmæssigt går i en mere matematisk og naturfaglig retning. En ny interesse er kommet til, og Nicolai er begyndt til klaver.

- Det er aldrig for sent at lære noget, konstaterer Nicolai, som i øvrigt også kan opleves som skuespiller i Hjørring Sommerspil senere på året.

”Et dukkehjem” spiller på Vendsyssel Teater 20. februar – 20. marts 2019.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...