14. oktober viser Kanal 5 finalen i talentshowet All Together Now - på scenen står Hjørring-sangeren Line Amalie

HJØRRING: Line Amalie Isabella Jensen fra Hjørring har deltaget i talentshowet "All Together Now - Danmark", som lige nu sendes lørdage på Kanal 5. Og dommerne var så begejstrede for hendes optræden, at hun gik videre til finalen, der vises 14. oktober klokken 21.
Line Amalie kender resultatet, idet tv-optagelser blev gennemført i juli. Men hun siger intet - for hun og de øvrige deltagere har nemlig skrevet under på, at det er strengt forbudt at røbe resultatet, inden showet er vist i tv. Hemmeligheden må hun altså bære på lidt endnu, og seerne må spændt vente på resultatet.

Overbevisende optræden

I 2010 deltog Line Amalie i All Stars på TV2 i Niarns kor. Men hun stiller ikke op i talentshows for enhver pris.
- Jeg synes, at underholdningen i mange talentshow er at hænge folk ud. Men "All Together Now" handlede om at lave en fest på scenen. Folkene bag showet var interesserede i at få det bedste frem i os.
Efter to auditions blev Line Amalie udtaget til showet sammen med 62 andre sangere. Hendes optræden blev vist første gang lørdag 1. september. Og den var overbevisende. Hun sang "All By Myself" og omsangen "Against All Odds", og hun imponerende i den grad dommerne, der kvitterede med positiv kritik.
Dommerpanelet er sammensat af en stribe professionelle sangere, der alle har performance, sang og musik som levebrød.

Dommere græd

Line Amalie konstaterer, at hun var nervøs - meget - inden hun gik på scenen.
- Jeg var den sidste, der skulle ind, og jeg havde hørt mine konkurrenter - de var mega dygtige sangere. De havde virkelig højt niveau.
Line Amalie fortæller, at hun skulle gå frem til krydset på scenegulvet og præsentere sig.
- Jeg kommer fra Hjørring, sagde hun med umiskendelig lokal Hjørring-dialekt. Og dommerne jublede.
Kameraerne, lysene og dommernes øjne var rettet mod Line Amalie. Og da hun løftede sin røst, rejste de første dommere sig hurtigt op, som tegn på, at Hjørring-talentet fik deres stemme.
- Jeg blev bare så glad.
- Og flere af dommerne begyndte at tude, griner hun med henvisning til flere dommere, der blev rørt over Line Amalies sang.
De anerkendende ord stod i kø, da hendes performance var veloverstået og veludført.
- Det var så fedt. Jeg var helt høj bagefter. Det var en mega fed oplevelse. Jeg vil aldrig glemme det her. Det har været så sjovt og fantastisk at få den anerkendelse.
- Jeg har fået så meget ros og opmærksomhed, og jeg blev helt rørt.
- Jeg anerkender mit talent, og jeg ved, at jeg kan synge. Jeg har øvet mig rigtig meget og fået meget undervisning. Men det er fedt at få anerkendelsen fra så mange forskellige mennesker.
Line Amalie har fået egen Facebookside - LineAmalie - og her har fans i stort tal liket og kommenteret opslagene. De er fulgt godt på vej af den populære blogger, Eiqu Miller, der er dommer i konkurrencen og i et opslag havde opfordret sine fans til at komme med bud på en vinder. Flere har skrevet Line Amalie.
Blandt publikum var i øvrigt Line Amalies kæreste, hendes mor og hendes 12-årige niece.

Talentet boostet

Sang og musik er en afgørende faktor i Line Amalies hverdag og har altid været det.
- Jeg har sunget hele mit liv, og jeg har knoklet med det, siger Line Amalie.
Der var for alvor optur til talentet på Vittrup efterskole, hvor hun lavede teater og spillede musik.
- Jeg fandt jeg ud af, at mange syntes, jeg sang godt. Og jeg havde nogle fantastiske undervisere, der lige pludselig lærte mig meget.
Siden gennemførte hun Den Frie Ungdomsuddannelse, hvor hun studerede musik på forskellige musikskoler. Og efter tre år som pædagogmedhjælper i en børnehave tog hun uddannelsen som pædagog med musik som speciale.
Line Amalie arbejder i dag med juniorkonfirmander i sognegården ved Sct. Catharinæ Kirke i Hjørring, men skal om kort tid på barsel.

Passion for musikken

Det lokale sangtalent er 37 år og opvokset i Hjørring. Mens hun gik på Den Frie Ungdomsuddannelse boede hun i henholdsvis Aalborg og Aarhus.
- Jeg vendte tilbage til Hjørring og fandt nogen at spille sammen med. Jeg har lavet masser af musik med flere bands i Hjørrings musikermiljø og har været en del ude at spille til fester.
- Jeg spiller i en duo The ShameLess og ellers har jeg et par musiker-venner, som jeg også optræder med indimellem. Det tager rigtig meget tid at spille til dans hver weekend. Og jeg er lidt en diva - jeg vil ses og høres. Jeg gider ikke være en jukeboks, smiler hun.
- Musik er mit liv - en passion - det skal ikke være et arbejde for mig. Når jeg synger, giver jeg hele mig. Jeg får mine følelser ud gennem musikken. Jeg har altid nerver på, og det skal jeg have - det hører med. Og man skal lære at bruge nervøsiteten på den rigtige måde.
Line Amalies optræden på Kanal 5 kan ses gratis på deplay.
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...