Der findes ikke mange danske rejseguides, der fortæller om Vesterhavskysten og de mange oplevelser langs med havet. Det er der nu rådet bod på med guidebogen "111 steder på Den jyske Vestkyst som du skal se" af Aalborg-journalist Britt Nørbak, der udkom 23. maj.

Bogen viser vej til de hemmelige og ukendte perler langs Vesterhavet, lige fra Tønder i syd til Lønstrup i nord. Britt Nørbak har udspurgt både både lokale og turister: Hvilken ukendt perle skal man besøge i lige netop dit område?

- Blandt andet har Sigrid Kraglund Adamsson, der er vokset op i Hjørring, og som nu arbejder på forlaget bag bogen, tippet mig om både Lønstrup Cafe Bio og byens glaspustere. Det gav et fantastisk besøg hos glaspuster Rikke Precht, der viste, hvordan hun på blot 20 minutter kan skabe brugskunst i glas som vaser og skåle, fortæller Brit Nørbak.

Udover de to steder i Lønstrup er Hjørring og omegn også repræsenteret med tre andre steder:

- Dyregården på Klithusevej 116

- Emils Snittehus, også på Klithusevej (151)

- Mårup Kirkegård

Hvert sted har sin egen fortælling og stemning, der i tekst og fotografier kommer til live i bogen. Det er Vestkysten for den nysgerrige, der vil køre et ekstra stykke for en ny og anderledes oplevelse.

Britt Nørbak har taget turen fra Tønder i syd til Lønstrup i nord og udspurgt både lokale og turister: Hvilken ukendt perle skal man besøge i lige netop dit område?

Læseren kommer med på besøg hos Olsens Paradis i Bramming, går på hundebar med vores firbenede venner i Holstebro, får en til ganen hos Stauning Whisky, plukker forårsblomster i Anemonedalen i Lerup, tager en tur forbi De Sorte Huse i Agger, spadserer gennem Danmarks smukkeste hovedgade i Møgeltønder og kigger ind hos de mange lokale kunsthåndværkere, som finder inspiration og ro i det vestjyske.

Det er Vestkysten for den nysgerrige, der vil køre et ekstra stykke for en ny og anderledes oplevelse.

Britt Nørbak er journalist, redaktør og forfatter. Hun har blandt andet skrevet bøgerne Rundt i Aalborg (2016) og På toppen i Skagen (2017).

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...