Skibsby-Højene Gymnastik og Tårs Ugilt Gymnastik med bag nordjysk hold, som skal deltage gymnastikfestival "Gymnaestrada"

HJØRRING: Mellem 30 og 60 nordjyske gymnaster kan se frem til deres livs oplevelse i 2019. De skal deltage i den internationale gymnastikfestival "Gymnaestrada" i Dornbirn i Østrig, og de unge nordjyder i alderen 18-28 år forventes at komme i selskab med 25.000 andre unge fra hele verden.
Første skridt på vejen til Østrig er taget. DGI og GymDanmark har udvalgt det nordjyske hold, "Nordjyllands Gymnaestradahold - UP AND AWAY" til at deltage, og nu skal man så lige finde ud af, hvem der gerne vil med.
Interesserede gymnaster kan allerede lørdag d. 16. juni kl. 9.30 - 12 få en forsmag på, hvad der venter dem, både gymnastisk og socialt. Der er nemlig arrangeret en åben, gratis prøvetræning på Aabybro Efterskole. Derudover afholdes der et informationsmøde for alle interesserede fredag 24. august kl.19. - 21 på Øster Brønderslev Centralskole.
Bag holdet står ikke mindre end 16 nordjyske gymnastikforeninger:
Brønderslev Gymnastikforening, Gistrup Gymnastikforening, IK Rosendal Gymnastik, Hobro Lindholm Gymnastikforening, Nykøbing Mors Idrætsforening, Pandrup Gymnastik og Ungdomsforening, Romdrup-Klarup Gymnastikforening, Skagen Gymnastik Forening, Skibsby-Højene Gymnastik, Thisted Gymnastik & Idrætskultur, Tårs Ugilt Gymnastik, Valsgaard Gymnastikforening, Vejgaard Gymnastikforening, Øster Hornum Gymnastik, Aabybro Gymnastikforening og Aars Gymnastikforening
Fire instruktører og et lokalt projektteam er også med til at virkeliggøre turen. For at komme med på holdet skal man være født i år 2000 eller tidligere, have lyst til at lave rytme eller springe og være klar til en stor oplevelse med rejse, gymnastik og fællesskab.
De fire instruktører for holdet er alle lokale og kendte i den nordjyske gymnastikverden:
Jeppe Færgemand Bøgh er 22 år født og opvokset i Hjørring. Han begyndte sin gymnastikkarriere i Skibsby-Højene som 8-årig. Har senere hen trænet på juniorhold i Brønderslev. Tog på efterskole i 12/13 på BGI. Havde sit første år på Nordjyllands REPhold 14/15, hvor han har gået indtil nu. Var på Ollerups gymnastik højskole foråret 2017. Nu er Jeppe instruktør på Hold fast i IK Rosendal i Hobro, springer på ØH kometerne (Øster Hornum Gymnastik).
Oliver Malinovski er 23 år og opvokset i Vrå. Startede med gymnastik på Aabybro efterskole i 2011-2012, og har efterfølgende gået på forskellige foreningshold, og blev udtaget til Nordjyllands REPhold i 13/14, hvor han har gået i fire år. Oliver har også været udtaget til bevægelsesværkstedet i Lindholm Gymnastikforening i 16/17. Er flyttet til Århus og har her gået på Aarhus REPhold den sidste sæson. Oliver har blandt andet været instruktør på Brønderslevs landsdelsjuniorhold, Tårs seniormix og er pt instruktør på Weekendholdet i IK Rosendal.
Anders Engelund er 25 år og er født og opvokset i Serritslev lidt uden for Brønderslev. Han har som springer gået på Brønderslev Gymnastik Forenings juniorhold, talenthold, Nordjyllands Aspiranthold, Viborg Højskole, Nordjyllands REPhold og Viborgs Elitehold. Han er nu stoppet med springgymnastikken, og rytmen og dansen har taget hans fokus, hvor han har gået på Bevægelsesværkstedet samt Ollerups Dansekompagni, hvor han stadig er aktiv. Næste sæson træner han Bevægelsesværkstedet i Lindholm Gymnastikforening og Weekendholdet i IK Rosendal Gymnastik ved siden af sit daglige virke som gymnastik- og dansetræner på Aabybro Efterskole.
Mette Fonager er 36 år og født og opvokset i Hjallerup. Bor i dag i Aabybro og arbejder som gymnastiklærer på Aabybro Efterskole. Mette startede sin gymnastikkarriere som 3-årige og som instruktør, da hun var 11 år. Hun har gået på forskellige lokalforeningshold, juniorhold i Brønderslev, Bjergsnæs Efterskole, Nordjyllands aspiranthold, gymnastikhøjskolen i Ollerup, Nordjyllands REPhold og Bevægelsesværkstedet i Lindholm Gymnastikforening. Mette har været instruktør på flere lokalforeningshold, Jammerbugtens juniorhold og Nordjyllands REPhold.
Der skal være mindst 30 gymnaster på holdet, men projektteamet håber på det dobbelte. Holdet skal træne flere weekender hen over det næste år for at lære opvisningsprogrammet, som de skal vise i Østrig, ved både udendørs- og indendørsopvisninger tre-fire gange i løbet af den uge, festivalen varer. Træningen er tilrettelagt, så det er muligt for alle interesserede unge fra hele landsdelen at være med.
Til træningssamlingerne vil der også blive lagt vægt på at skabe en god stemning og et socialt godt udgangspunkt for rejsen, og der vil være fokus på aktiviteter, som kan samle penge ind til turen.
- Turen er ikke helt billig og prisen kan derfor blive en udfordring for nogen af de unge, som måske er under uddannelse. Derfor håber vi på støtte fra det nordjyske erhvervsliv. Vi vil tilbyde at lave opvisninger ved diverse arrangementer, søge sponsorer og udføre arbejdsopgaver, lyder det.
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...