Det er fem år siden Lars Jakobsen skiftede hverdagen som lønnet chef ud med en tilværelse som senior

LØNSTRUP: - Det er spændende for mig at gøre status og at se tilbage på et stort sporskifte, jeg tog for fem år siden. Jeg gik nemlig fra et fast lønnet chefjob til en seniortilværelse som sanger og sangskriver.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Lars Jakobsen, der i dag skriver sanger og sangskriver på visitkortet.

- Fra den ene dag til den anden skulle jeg til at sælge mig selv til arrangører rundt omkring i Nordjylland.

- Og jeg skulle have fundet et musikalsk udtryk, der lige var mig. Gennem min medvirken i Lønstrup Revyen fik jeg et samarbejde med to dygtige musikere. Så var Lars Jakobsen Trio dannet.

Musikken og teksterne var han så småt i gang med.

- Jeg satte turbo på den side af sagen og fik allerede det første år udgivet en CD. Den indeholdt bl.a. en hyldestsang til Inger Lauritzen og fik desuden et hit på DR’s Dansktoppen med sangen ”Ned med det hele”. Sangen lå 15 uger på listen, heraf tre uger på førstepladsen.

Spillejob

Det var noget af en udfordring at tænke på, hvordan vi kunne komme i kontakt med diverse arrangører.

- Her måtte jeg lægge en kreativ plan, så man rundt omkring kunne se, at det var umagen værd at hyre os til at underholde.

Og det er ifølge Lars Jakobsen ikke gået ud ad den lige landevej hele tiden.

- Vi har lært fra gang til gang, hvordan de forskellige typer af publikummer har skullet tackles bedst muligt, og vi er blevet bedre dag for dag.

- Vi har haft spillejobs i både kirker, sognegårde, pensionistforeninger, borgerforeninger, private fester mm. og har været i de fleste byer i Nordjylland og sågar i Malaga. Vi har spillet ca. 25 koncerter hvert år.

Tekster til eftertanke

- Når vi optræder, er stilen i retning af Niels Hausgaard, Allan Olsen og Ib Grønbæk. Det vil sige, at vi fortæller historier, der bliver grinet og grædt, og teksterne skal kunne høres. Teksterne skal være lette at gå til, men kunsten er at få dem til at indeholde flere lag - for eksempel både det sjove og noget underliggende, der kalder på eftertanken.

- Som noget nyt, har vi nu sanghæfter med, for folk er jo vilde med at synge. Koncerterne bliver på den måde en god afveksling mellem vores historier og sange og dejlige kendte fællessange.

Det er efterhånden blevet til omkring 55 nyskrevne sange, hvoraf de 26 er udgivet på CD. Det er blevet til i alt fire CD-udgivelser. Enkelte af sangene er blevet til i samarbejde med forfatteren Poul Jansen.

Fremtiden

- Vi nyder stadigvæk at komme ud og underholde nordjyderne. Derfor fortsætter vi, så længe lysten er der. Når man tænker alle på de timer, vi bruger på at skrive, at øve og at planlægge, er konklusionen, at det gør man kun, fordi man ikke kan lade være. Og det er da den bedste begrundelse for at fortsætte. konkluderer Lars Jakobsen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...