Løkken Koncert plejer at være lig med fem kendte navne, der trykker den af på scenekanten i badebyen den anden lørdag i juli.
Men i år der seks navne på plakaten: Rasmus Seebach, Hugo Helmig, Lars Lilholt, Dizzy Mizz Lizzy, Mads Langer og LÅGSUS & venner.
- Vi er ikke til vilde eksperimenter, men man kan måske sige, at vi nu udvikler koncerten med et sjette navn, siger Per Mejlholm fra koncertudvalget.
Hugo Helmig har eksempelvis kun en plade bag sig, men i hvert fald efternavnet vinder genklang i de fleste ører ...
Og Per Mejlholm kan da også oplyse, at forsalget til koncerten ser fornuftigt ud.
Arrangøren, som er idrætsforeningen GVL, regner med at lande publikumsmæssigt mellem 5.500 og 7.500 gæster til koncerten i en by, der ellers normalt huser bare 1600.
- En del venter med at beslutte sig i ugen op til koncerten, når de har set vejrudsigterne, siger Per Mejlholm.
Løkken Koncert er en kærkommen lejlighed for mange til at hilse på gamle kendinge, blandt andet gamle skolekammerater. Andre benytter koncertpladsen til at holde en lille vejfest, hvor musikken i den grad er planlagt på forhånd.
- Da der er så stort et stampublikum, som har tradition for at mødes og snakke, så har vi fastholdt en koncertplads med kun en scene. Selv om det kunne afvikles mere effektivt med to scener, så vil folk gerne mødes og snakke sammen i de pauser, der opstår, siger Per Mejlholm.
Vind og vejr er med til at afgøre antallet af gæster og hvor meget øl, der sælges.
GVL vil helst ikke deltage i gisninger om størrelsen på et eventuelt overskud, men ved tidligere koncerter er det blevet antydet, at et overskud måske kan ende med at blive seks-cifret, hvis det hele bare spiller max.
Og når det regner på GVL, så drypper det på en række andre af lokalområdets aktører, der løser opgaver i forbindelse med koncerten - blandt andre Svømmeklubben Sømærket, Vrensted IF, Hundelev Boldklub, Skummesalen i Vittrup og Løkken skole.
- Vi får nogle gange henvendelser "udefra" fra foreninger, der gerne vil løse opgaver for os. Men det er vigtigt for os, at Løkken Koncert også kan bidrage til at sikre et økonomisk fundament for foreninger i lokalområdet, så dem vil vi hellere benytte os af, lyder det fra Per Mejlholm.
14. juli er det 34. gang, der afvikles Løkken Koncert - omkring 400 frivillige forventes at give et nap med.
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...