Lørdag 2. februar er der løb - og gang - for sorgramte børn og unge i Hjørring

HJØRRING: Skyggebørnsløbet blev skudt fra start første gang i fjor og i år bliver successen gentaget i Hjørring 2. februar.

Løbet er til fordel for sorgramte børn og unge som har tilknytning til Foreningen Skyggebørn.

Skyggebørnsløbet i Hjørring arrangeres af Christian Dalsgaard fra Bilhuset Hjørring og Kent Jørgensen fra Coast2Coast.

- Første år deltog 129 i løbet - og i år er der tilmeldt 181. Så i år er der kun få pladser tilbage på halvmaraton-distancen - rundeløbet hvor man både kan gå og løbe - blev hurtigt udsolgt. Man kan tilmelde sig på dagen, men så får man ikke løbsnummer og medalje, fortæller Christian Dalsgaard.

Løberne sendes fra start klokken 10 fra Bilhuset Hjørring på Frederikshavnsvej 41, og ruten på 2,6 kilometer går som sidste år gennem Bilhusets værksted, hvor der også er depot med lækkerier sponsoreret af Rema 1000, der er nærmeste nabo til bilforhandleren.

Løbet afvikles på samme tid i flere forskellige byer rundt i Danmark 2. februar, og hvert løb er arrangeret af lokale ildsjæle, der brænder for at lave hyggelige løb og vil være med til at støtte, hvor der er brug for det.

Overskuddet fra de forskellige løb går ubeskåret til Foreningen Skyggebørn med Jes Dige ved roret.

Rigtig mange børn bliver tidligt i livet konfronteret med en stor sorg. Det kan være sorgen over at have en syg mor, at far er misbruger, eller det kan være et dødsfald i den nærmeste familie.

Skyggebørn tilbyder støtte til sorgramte børn i form af samtalegrupper og individuelle samtaler efter behov.

Skyggebørn arbejder også for at nedbryde tabuet omkring børns sorg gennem foredrag, undervisning, forskning og filmproduktion.”

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...