Sommerhusforeningen Harerenden fejrer 75 års jubilæum

HJØRRING: Sommerhusforeningen Harerenden blev stiftet den 24. november 1944. Dermed kan foreningen i år fejre 75 års jubilæum. Det markeres med en stor jubilæumsfest den 8. juni, hvor alle foreningens 330 medlemmer er inviteret.

Harerenden blev i mange år kaldt Lille Hjørring, og det var da også i høj grad folk fra Hjørring, som i begyndelsen etablerede sommerhusområdet. Alle materialer kunne bruges: gamle togvogne, rute- biler, fiskekasser, havepavilloner m.m. De daværende ejere af området, Kirkedalfamilien, havde stor indflydelse på sommerhusenes placering i det kuperede område, idet familien ønskede, at så mange som muligt fik havudsigt. Det gjorde, at Harerenden fik en helt særegen karakter, som er bevaret den dag i dag.

Allerede i slutningen af 1960érne oplevede man i området, at havet tog mere og mere af kyst-strækningen. Flere sommerhuse faldt i havet, og foreningen besluttede at tage affære ved at etablere kystsikring. Gennem et fremragende samarbejde med Hjørring Kommune, Kystdirektoratet og foreningens medlemmer er det lykkedes at bevare et unikt, naturskønt område ved Vesterhavet.

I dag er Sommerhusforeningen en aktiv forening med stor opbakning. Foreningens medlemmer udfører et stort stykke arbejde for at værne om Harerenden, og hvert år gennem mange år har mange medlemmer deltaget i strandrensning for at sikre de naturskønne værdier, som tiltrækker mange turister til Lønstrup og omegn. S

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...