Erhvervskvinden Lena Boel fik brystkræft - i dag arbejder hun sammen med Mads Hansen på at fjerne tabu og berøringsangst på arbejdspladserne

HJØRRING: Karriere, Kemo og Kampgejst er navnet på et foredrag, som virksomhedsejer Lena Boel og den internationale håndbolddommer Mads Hansen holder i Hjørring i denne uge for medlemmer af Erhverv Hjørring.

Lena Boel og Mads Hansen har begge været igennem alvorlige kræftforløb. Og begge oplevede de berøringsangst på deres arbejdspladser. Nu går de målrettet efter at give ledere det rigtige værktøj til at lede og støtte en medarbejder eller kollega, der rammes af en livstruende sygdom.

- Vores foredrag er rettet mod både ledere og kollegaer, da det også er en virkelig svær situation for resten af organisationen. Særligt de nære kollegaer, siger Lena Boel.

I kontrol - med arbejdet

Lena Boel betragter Hjørring som en af sine hjemmebaner. Hun bor i Vejle og driver konsulentvirksomheden Boel Brand & Business, men hun er opvokset i Hjørring og flyttede fra byen, da studentereksamen var i hus i 2001. Familien - inklusiv hendes forældre - bor fortsat i Hjørring og hun er med jævne mellemrum på besøg.

1. december 2014 fik Lena Boel diagnosen brystkræft af typen triple-negativ - en aggressiv cancertype. Hun var dengang 33 år og havde fuld blus på karrieren. Hun arbejdede på det tidspunkt cirka 80 timer om ugen som brandmanager i et smykkefirma, og var kørt i stilling til hvervet som administrerende direktør.

- Den første jeg ringer til, da jeg fik diagnosen, var min advokat - den dag skulle kontrakten som administrerende direktør nemlig forhandles på plads. Jeg orienterede bestyrelseformanden og direktøren - i den rækkefølge - og så ringede jeg til min mor og min far, fortæller Lena Boel, der fortsatte med at arbejde under hele forløbet.

- Arbejdet var mit liv og min identitet. Business as usual - det var godt for mig. At jeg stadig kunne bidrage og være en del af fællesskabet var vigtigt. Det var vigtigt selv at have kontrol over noget - cancerdiagnosen kunne jeg jo ikke gøre noget ved.

- Jeg talte om det - var åben om diagnosen, både overfor familie og kollegaer, og jeg tænkte: ”Det her skal jeg nok komme igennem”.

Ingen er ens

Lena Boel gik hurtigt i eksekveringsmode, da hun fik klarhed over, hvad der skulle ske, og hvad hun selv kunne gøre. Hun sørgede for at træne og spise sundt og allierede sig med en personlig træner.

- Da jeg fik beskeden, valgte jeg at bruge alt mit krudt på det, jeg selv kunne påvirke, tilføjer Lena Boel.

- Jeg følte mig aldrig syg - jeg havde jo ingen symptomer. Men kemoen gjorde mig syg, siger hun og tilføjer, at hun var gennem et intensivt forløb med seks kemobehandlinger og hele 33 strålebehandlinger - den sidste 29. juni 2015.

Lena Boel føler sig heldig, fordi hun har været forskånet for voldsomme bivirkninger. Også fordi kræftknuden blev opdaget og håndteret på et tidligt stadie.

- Jeg var i god fysisk form, og det har hjulpet mig rigtig meget. Men ikke to tilfælde er ens. Der kan være vidt forskellige behov, og som leder eller kollega kan vi ikke antage noget, understreger Lena Boel.

Berøringsangsten

Når Lena Boel gæster Hjørring med ”Karriere, Kemo og Kampgejst”, er det med Mads Hansen som medspiller.

- Med udgangspunkt i erhvervslivet og elitesporten tager vi det bedste fra begge verdener.

Mads Hansen har haft lymfekræft og fik med egne ord en rigtig fin behandling på sin arbejdsplads. Men meget kunne være gjort anderledes, mener både Mads og Lena. Berøringsangst og mangel på viden præger nemlig fortsat mange arbejdspladser.

- Der er helt klart stadig brug for en åben dialog. Mange virksomheder har et rigtig godt beredskab, når det gælder stressramte medarbejdere. Men der er fortsat berøringsangst - særlig når det er kræft, siger Lena Boel.

- Vi havde begge oplevet, at det var svært for kollegaer, ledere og medarbejdere. De vidste ikke, hvordan de skulle håndtere de menneskelig svære situationer.

- Nogen vil i misforstået omsorg sende den syge medarbejder hjem. Men for mig var frirummet at arbejde. For andre er det at gå en tur eller ligge på sofaen og se en film.

- Ofte bliver man mødt med holdningen, at det er synd for dig. Men jeg havde brug for nogen, der heppede på mig - ikke medlidenhed. Jeg gik ind til det med kampgejst.

- I virkeligheden er der brug for åbenhed, individuelle løsninger og fleksibilitet. For der er ingen facitliste. Det er vigtigt at lytte til den syge medarbejders behov.

Og den sygdomsramte medarbejder kan ifølge Lena Boel gøre meget for at hjælpe både sig selv og kollegaerne.

- Når det handler om kræft, er der for eksempel stor berøringsangst i forhold til hårtab. De færreste af mine medarbejdere turde at spørg til hårtab i forbindelse med kemobehandling. Det kom jeg i forkøbet. Jeg valgte at sige til medarbejderne: ”På mandag ryger håret”. Så var de forberedt, og dialogen var åbnet.

- Man kan komme meget i møde med åbenhed - det er hjælp til selvhjælp.

Hjælp at hente 24-7

Lena Boel driver i dag eget firma, Boel Brand & Business, der rådgiver i forretningsudvikling, strategisk sparring og branding. Desuden er hun aktiv i bestyrelsearbejde.

- Jeg havde nok etableret mit eget firma uanset hvad - men diagnosen fik mig til at overveje, at jeg skulle forfølge mit andet karrieremål, og hermed blev processen fremskyndet. .

Mads Hansen og Lena Boel har seneste valgt at videreudvikle foredragsvirksomheden med en digital læringsplatform.

- Når vi kommer ud med foredraget, siger alle: Det her burde alle høre.

- På den digitale platform er der hjælp at hente 24 - 7, når man står i situationen. Platformen er bygget op med videosessioner, hvor eksperter fra både erhvervslivet, sportens verden og den kliniske verden også byder ind med viden og vejledning.

Med foredragsvirksomheden og den digitale læringsplatform, håber Lena Boel og Mads Hansen at hjælpe endnu flere af landets arbejdspladser med at komme berøringsangsten ved kritisk sygdom til livs.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...