45-årig frederikshavner ansat som leder af Sindal Privatskoles kommende børnehus

SINDAL/HØRMESTED: Sindal Privatskole i Hørmested skal efter sommerferien til at drive et pasningstilbud for vuggestue- og børnehavebørn, da institutionen Myretuen - der ellers ligger nabo med privatskolen - rykker til Sindal på en ny adresse.

Privatskolen er i gang med forberedelserne og har netop ansat en leder af den nye institution: Valget faldt på 45-årige Lilian Lyng Thørholm, der bor i Frederikshavn med sin mand og to børn.

Hun er uddannet pædagog og arbejder i øjeblikket i Heldagsklassen i Sæby. Lilian Lyng Thørholm er tidligere håndboldspiller i Ffi og har været med til at starte en idræts-SFO op i Frederikshavn.

- Med de arealer, der er til rådighed, så vil bevægelse helt sikkert være noget, der vil blive prioriteret i institutionen, lyder det fra den nye leder, som begynder i sit nye job 1. juli, da hun skal være med til forberedelserne inden åbningen.

Årsagen til, at vejene skilles mellem Sindal Privatskole og nabo-institutionen Myretuen er, at Myretuen i flere år lejet sine lokaler af privatskolen, men sidste år meddelte undervisningsministeriet, at skolen ikke måtte drive udlejningsvirksomhed. Så enten skulle børnehuset ind under skolen hat - eller også skulle friskolen sælge sine bygninger til Myretuen. Men man kunne ikke blive enige om nogle af løsningerne, så i stedet starter Myretuen op i Sindal pr. 1. september i nyerhvervede bygninger, mens Sindal Privatskole altså etablerer sit eget børnepasnings-tilbud i Myretuens nuværende rammer ved siden af skolen. tn

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...