Tre lærere står bag nyt integrationsinitiativ i KulturCaféen, der ligger i Vestbyparken i Hjørring

HJØRRING: KulturCaféen i Vestbyparken i Hjørring kan frem over tilbyde gratis undervisning til nydanskere. Bag initiativet står tre rutinerede lærere, der har erfaring som dansk-, indvandrer- og FVU-lærer.
Tilbuddet henvender sig til flygtninge og indvandrere fra hele kommunen.
Kursusrækken begynder 21. august klokken 10 til 13, og underviserne er Lissy Strier Kærholm, Anne Kjeldtoft og Marie Møller.
Den første gang vil de tre lærere fortælle deltagerne om mulighederne, og efterfølgende fortsætter kurserne med dansk-undervisning hver tirsdag formiddag.
Marie er FVU-lærer - en forkortelse for Forberedende Voksen Undervisning - og hos hende kan deltagerne afslutte forløbet med en kompetencegivende prøve.
Lissy Strier Kærholm er en meget erfaren dansklærer, og hun vil tilbyde undervisning i dansk - og engelsk, hvis der er ønske om det.
Anne Kjeldtoft har erfaring som indvandrerlærere, og vil gerne undervise i dansk og dansk daglig kultur.
Og så vil hun også gerne passe kursisternes børn, hvis de har behov for at få babyen passet, mens de selv sidder på skolebænken.
Målgruppen er borgere, der måske lige har taget danskprøver fra sprogskolen, borgere der går hjemme uden job og kvinder, der går hjemme på barsel. Og så er det et tilbud til alle de borgere, der bare har brug for flere danskkundskaber.
- Hvis deltagerne går på sprogskolen eller på en anden uddannelse, kan vi for eksempel også hjælpe med lektier. Eller måske har nogle af dem et brev, de ikke kan læse - det hjælper vi også gerne med, fortæller initiativtagerne.
KulturCaféen ligger på Tollhättanvej 18, Hjørring.
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...