29. maj er der kulturnat i Hjørring, og her sørger Vendsyssel Historiske Museum for både er dans, sang og helstegt pattegris

HJØRRING: Traditionen tro er det på Kulturnatten at årets bjesk præsenteres. Dette foregår kl. 20.15 i Den Gamle Købmandsbutik, hvor der er rig mulighed for at få en prøvesmagning på dette års helt unikke bjesk. De danseglade børn fra Art of Dance besøger museumshaven kl. 16, og laver en livlig præsentation af deres imponerende kundskaber, og kl. 17 og 19 underholder Sigfreds Fodvarmere gæsterne i teltet.

Klokken 18 åbner madteltet, og der er en lækker helstegt pattegris på menuen i år. Og så er der selvfølgelig en lind strøm af festivalpølser klar til den lille sult. Menuen koster 110 kr. (60 kr. for børn), og pølser står i 40 kr. pr stk. Og så er der både øl og sodavand mm. Man kan med stor fordel allerede nu bestille madbilletter, da der er begrænset antal.

Der er guidede rundvisninger på museet på kulturnatten. Kl. 15.30 kan du komme med gartneren rundt i urtehaven, og høre om havens historie og udvalgte urter. Hør f.eks. hvad hvidløg, ramsløg, vejbred og planten Bella Donna er blevet anvendt til. Kl. 16.30 kan du komme med ind bag museets helt nye teater-udstilling, hvor vi sætter fokus på Hjørrings teaterliv 200 år tilbage i tiden og op til i dag.

Hvis man er til kranier og fortællinger om menneskeofringer i jernalderen kan man besøge ’knoglelaboratoriet’ kl. 20.45 i jernalderudstillingen, hvor man kan møde oldtidsmennesket helt, helt tæt på. Mød også museumsforeningen og få en snak om mulighederne i et medlemskab af foreningen.

Museet er åbent fra kl. 11 og helt til kl. 21.15, hvor der er gratis adgang og fri mulighed for at besøge alle udstillingerne – både nye og gamle.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...