VRÅ: Vrå Bryghus slår dørene op for offentligheden, og holder åbent hus den 11. august i forbindelse med Vrå Marked. Oprindelig var det planen at bryghuset skulle åbne officielt på denne dato, men på grund af forskellige omstændigheder har bestyrelserne for Vrå Bryghus A/S og støtteforeningen Vrå Bryghus Venner valgt at udskyde den lidt endnu.
- Det har været et stort arbejde at etablere et helt bryggeri, et køkken og en cafe/restaurant i den gamle DSB station fra 1887. En så gammel bygning kan gemme på en masse skjulte udfordringer, og på dette område har vi ingenlunde været forskånet. Men en efter en, er alle opgaverne blevet løst, og vi er nu meget tæt på at være færdige. Der er selvfølgelig en masse detaljer og små udfordringer der endnu ikke er løst, men det bliver de!, lyder der fra folkene bag bryghuset.
Projektet har også udviklet sig undervejs. En af de store ændringer er, at der skal etableres niveaufri adgang til alle adgangsveje. Arkitekt Dorte Hovaldt har tegnet en løsning, der ud over den niveaufri adgang, giver mulighed for et udeserverings areal med integreret adgangsrampe og scene. Arbejdet er allerede sat i gang, og frivillige fra Uhrenholdts Gaard løser opgaven i samarbejde med frivillige fra Bryghuset.
- Den primære årsag til at vi ikke straks efter den 11. august kan slå dørene op og gå i daglig drift i cafeen, er at det planlagte samarbejde med PMU i Sindal ikke bliver til noget alligevel. Helt frem til sommerferien var vi ellers optimistiske, men på det sidste møde stod det klart at der ikke kunne opnås enighed om fordeling af økonomien i samarbejdet, hvilket gjorde at PMU valgte at trække sig. Det er vi i naturligvis kede af, men begge bestyrelser i bryghuset er også enige om at vi selv kan løfte denne opgave, så Vrå Bryghus ikke kun bliver et bryggeri, men også kan servere cafe mad, mad ud af huset og holde selskaber som planlagt, oplyses det.
På grund af sommerferien, er arbejdet med at finde en ny samarbejdspartner, og organisere det frivillige arbejde til også at omfatte cafedriften, først gået i gang nu. Bestyrelserne arbejder derfor med planer om en reduceret åbningstid i forhold til det tidligere udmeldte, og en udskydelse af den officielle åbning af cafeen. Tiden skal bruges til at de frivillige kan lære huset at kende, til at uddanne sig inden for de forskellige områder hvor de gerne vil arbejde, og til at afprøve menuer og arbejdsgange af. Når tingene er på plads, alt er finpudset og de frivillige føler sig klædt på til at løse opgaverne, lukker vi publikum ind. I skrivende stund er der ikke sat dato på, men det forventes at cafeen åbner først på efteråret.
Udlån af lokaler til møder og selskaber, også med spisning, er muligt allerede fra den 11. august.
- Bryggeriet er næsten klar til opstart, der mangler endnu nogle enkelte tekniske detaljer inden vi kan sætte det første bryg over. For at være rustet til Vrå Marked den 11. august, har bryggerne fra Vrå Bryghus i samarbejde med Løkken Bryghus, fremstillet ca. 800 liter øl i Løkken, så der er noget at skænke ud af indtil vi kan lave de første bryg på vores eget anlæg. Dette forventes at ske primo september.
Det meste af arbejdet er udført af frivillige og der er lagt tusindvis af timer i projektet. Vi er meget stolte af det arbejde vi har udført, og meget taknemmelige over al de hjælp vi har fået af virksomheder og private der har givet en hånd med. Vi glæder os derfor til at byde alle velkommen den 11. august kl. 11.00 hvor vi slår dørene op og viser Vrå Bryghus frem. Der vil være forskellige musiske indslag foran bryghuset, og man kan smage på det første friske øl, direkte fra bryggeriet, lyder det fra bryggeriet.
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...