Værtsparret på Hjørring Kro har lagt sidste hånd på omfattende renovering, der blandt omfattede restauranten

HJØRRING: Det sidste tæppe er nu på plads på Hjørring Kro. Og hermed kan ejerne, Lizzi og Brian Pedersen, byde gæsterne velkommen til hyggelige og moderne selskabslokaler og restaurant.
De er enige om, at det har været en hård omgang at holde kroen i drift sideløbende med renoveringsprojektet. Men de er også enige om, at det har været hele indsatsen værd.
- Vi er meget, meget glade og vi har en rigtig god fornemmelse i maven, lyder det fra Lizzi og Brian.
- Vores udfordring har hele tiden været at bevare krostilen, samtidig med, at vi moderniserer - vi ville samtidig også gerne ramme noget, der er langtidsholdbart, fortæller Brian Pedersen.
Han understreger, at indretningen skal leve op til forventningerne hos både ung som ældre.
Og tilbagemeldingerne tyder på, at projektet er lykkes. I hvert fald har værtsparret fået rigtig mange positive tilkendegivelser fra kro-gæsterne.
- Alle har rost det.
Kroens restaurant udgør ifølge Lizzi og Brian kroens ansigt udadtil.
- Den er gæsternes første møde med Hjørring Kro. Her vi har a la carte, og her snakker vi med de gæster, der vil bestille selskab hos os.
Inventaret i restauranten er da også udvalgt med omhu - og de rustikke borde samt disken og bagreolen har Brian i øvrigt selv designet. Der er bygget træpaneler til restauranten for at bevare kro-stilen. Og den ene endevæg rummer et stort oplyst, indbygget vinskab med rå murstensvægge som baggrund - en dekoration i sig selv.
- Det greb vist lidt om sig med det vinskab, smiler Brian og lader forstå, at renoveringsprojektet undervejs er blevet justeret med gode ideer.
Over disken hænger to smukke, gamle københavner-lamper, der tidligere har været gadebelysning i hovedstanden. På de rå vægge hænger store sort-hvid billeder af Rubjerg Knude Fyr. Billederne er også akustik-dæmpere og giver et rart lydbillede i rummet.
Gulvet ligner til forveksling et trægulv, men der er et gulvtæppe - et helt nyt produkt, der også gør godt for akustikken.
- Samme type tæppe er lagt på gulvet i det lille selskabslokale, som nu også står færdig til brug. Et lokale med plads til 30 personer.
Fra Hjørring Kros restaurant kan man se ud på indfaldsvejen og det lokalområde, der de seneste år har udviklet sig fra at være forsømt til at være fyldt med aktivitet. Over for kroen er rejst en ny Netto-butik og Go-on har givet tankstation og bilvask nyt liv.
- Det så forfærdelig ud tidligere, men vi er så glade for det løft og liv Aalborgvej har fået.
Lizzi og Brian konstaterer, at sæsonen er skudt tidligt i gang i år. Der har været travle dage med mange overnatninger og run på kroens gode mad, der både kan nydes i den "nye" restaurant og som take away. Og lige om lidt er kroparret klar til at byde velkommen til gæster i forbindelse med Hjørring Dyrskue. Under dyrskuet frister de med stegt flæsk og persillesovs - foruden alle kroens andre retter.
Ny planer for udvikling af Hjørring Kro er i støbeskeen. Men dem afslører kroparret endnu ikke.
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...