Nu kan unge også blive humanistisk konfirmeret i Hjørring

HJØRRING: Unge vendelboer, som ønsker en ikke-religiøs humanistisk konfirmation, behøver ikke at rejse langt. Næste år kommer den alternative konfirmation til Hjørring.

Bag konfirmationen står foreningen Humanistisk Samfund, der har oprettet konfirmationsholdet i Hjørring efter, at der er venteliste til plads på et tilsvarende hold i Aalborg.

- Det er første gang, vi tilbyder humanistisk konfirmation i Nordjylland, og det er tydeligt, at er et behov. Konfirmationsholdet i Aalborg blev hurtigt fyldt, og derfor skønner vi, at der også er behov for et hold i Vendsyssel, siger Jørn Rosborg, formand for Humanistisk Samfunds nordjyske afdeling.

Den humanistiske konfirmation består af to weekendkurser med undervisning i emner som fx etik, tolerance, livssyn, menneskerettigheder, seksualitet og rusmidler. Konfirmationen afsluttes med en højtidelig ceremoni 23. maj 2020 på Vendelbohus i Hjørring.

Tilmeldingen til den humanistiske konfirmation 2020 er åben via foreningens hjemmeside.

Med den humanistiske konfirmation får unge mulighed for en højtidelig markering af overgangen fra barn til ung – uden at blande Gud ind i det.

- Også mennesker uden religion har behov for at markere de store begivenheder i livet. Og netop overgangen fra barn til ung er sådan en stor begivenhed, siger Jørn Rosborg, formand for Humanistisk Samfund Aalborg.

- Den humanistiske konfirmation er helt uden religiøst indhold. Den giver unge mulighed for at vælge en konfirmation, der bygger på ikke-religiøse, humanistiske værdier som fx, at livet leves her og nu, at vi alle har ansvar for os selv, hinanden og vore omgivelser og må handle derefter.

Inspirationen kommer fra Norge, hvor omkring 13.000 unge hvert år bliver humanistisk konfirmeret hos Human-Etisk Forbund, der er søsterorganisation til Humanistisk Samfund.

Ved første danske humanistiske konfirmation i 2011 blev 12 konfirmeret hos Humanistisk Samfund, men siden er mange flere kommet til. I år blev således 270 unge humanistisk konfirmeret og næste år er der udbudt 420 pladser over hele landet - flere steder, bl.a. i Aalborg, er der venteliste.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...