Jens Nielsen og familien inviterer alle interesserede med på sofari 26. maj

TÅRS: Jens Nielsen og familien på Agdrupgaard ved Tårs inviterer alle interesserede på sofari 26. maj.

Familien bor på Agdrupvej 201 ved Tårs, og de står sammen med venner af huset klar til at byde gæsterne velkommen på dagen.

- Vi er det eneste landbrug i Vendsyssel, som er med i år. Og vi håber derfor på rigtig mange besøgende. Vi holdt et lignende arrangement for to år siden, hvor vi havde 700 besøgende, fortæller Jens Nielsen, der driver familielandbruget i tæt samarbejde med sønnen Michael Lind Nielsen.

På dagen vil der være salg fra boder samt gratis opskrifter og køleposer til alle. Til børnene er der en ”halm-sandkasse”, der er en bane med trædetraktorer, tatoveringer og pixibøger til alle.

Og der er også noget for havefolket, idet Per Christensen sælger stauder.

- Kom og mød “Møffe” og alle de andre grise, lyder opfordringen fra den lokale landmand.

Til landbruget hører 80 hektarer jord, og Agdrupgaard har været drevet økologisk siden 1991. Indtil 2004 var det økologiske køer, der græssede på markerne. I dag er det 90 søer og deres smågrise, som lever det økologiske griseliv på gårdens marker.

- På årsplan producerer vi cirka 2300 slagtesvin, oplyser Jens Nielsen.

- Jeg synes, det er vigtigt, at vi opdrætter vores grise på dyrenes præmisser. Det er for mig god dyrevelfærd. Det er en stor fornøjelse at arbejde med økologiske grise, hvor produktionsformen tager hensyn til dyrenes naturlige adfærd.

De økologiske søer lever på friland hele livet.

- Her har de mulighed for at udøve deres naturlige adfærd med at rode i jorden efter orme og rødder, æde græs og mudderbade. Vi giver dem også en masse grovfoder, som er godt for deres maver og trivsel.

- Jeg glæder mig til Sofari søndag den 26. maj, hvor I kan komme og se, hvordan de økologiske grise lever her på Agdrupgaard.

Kom til Sofari:

- få en rundvisning og se hvordan de økologiske grise lever i mark og på stald.

- lege i halmen i en grisehytte.

- tage familieportræt som grisefamilie.

- lege huske-gris.

- deltage i quiz for hele familien og blive klogere på det økologiske griseliv. Blandt de rigtige besvarelser trækker vi lod om en pakke økologisk grisekød til en værdi af 500 kroner. Der trækkes en præmie på hver gård.

- til børnene er der Sofari-tatoveringer og pixibog.

- til de voksne er der Øko-grisens almanak – et opskriftshæfte med lækre opskrifter med økologisk grisekød.

- Der bliver tændt op i grillen, hvis vejret er til det.

- Gæsterne er desuden også velkomne til at tage madpakken med.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...