På lørdag kan du komme med bag om den fascinerende sommerudstilling på Vendsyssel Historiske Museum, "Guld, magt og slægt", hvor arkæolog Jeppe Boel Jepsen og detektorfører Michael Ejstrup fortæller i et foredrag om de exceptionelle guldfund.

Museet skruer tiden op til 1.800 år tilbage, helt til den yngre jernalder, og viser dig ringe, smykker og våben der stolt er blevet båret af samfundets absolutte elite - konger, krigere og prinsesser.

Fund af enorm kulturhistorisk værdi, der i disse år er blevet gravet op af den nordjyske muld.

Lige så spændende og smukke fundene er, lige så fascinerende er de historier, som arkæologerne og historikerne efterfølgende har stykket sammen.

Kom og få historien om herskeren på Stentinget, som for 1400 år siden bar et guldsmykket sværd. Eller hør om Hvirrekær-fyrsten, der drog ud, kom hjem igen, og blev gravlagt som en konge på Tornby Bjerg. Eller den lille pige fra Ådalen, som aldrig nåede skelsår, men blev begravet som en dronning.

Hør navnet på den ældst kendte vendelbo, der levede for 1600 år siden, og den spændende og overraskende måde hans navn blev fundet på.

Foredraget sker lørdag d. 8. juli kl. 13 i Det Gamle Rådhus, Torvet 6 i Hjørring. Efter foredraget er der rundvisning i udstillingen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...