Kok flytter fra Det Bette Hotel, og får egen restaurant i Stokbrogade - Restaurant Hjortdal

HJØRRING: I syv år har Jesper Hjortdal nærmest været synonym med Det Bette Hotels succes med klassisk dansk mormor-mad og restaurantens sagnomspundne stegte flæsk med persillesovs ad libitum hver torsdag aften.
Nu er kokken fortid på Nørregade, og til november slår Jesper Hjortdal dørene op til sin egen Restaurant Hjortdal i Stokbrogade, hvor håndværkerne de seneste måneder har knoklet for at restaurere det gamle Stokbrohus.
- Jeg er så taknemmelig for den chance, som jeg fik af Bamme (Bjarne Sørensen, red.), da han valgte at ansætte mig til at lede Det Bette Hotel. Det blev en fantastisk rejse på syv dejlige år i Nørregade, men da han satte hotellet til salg, så turde jeg ikke satse på at blive, siger Jesper Hjortdal i en pressemeddelelse og forklarer:
- Den daglige leder ryger typisk, når der kommer nye ejere til, fordi de også har nye ideer. Da muligheden for at åbne en restaurant i Stokbrohus sammen med Gert Jensen og hans ejendomsselskab Wenbo A/S så dukkede op, valgte jeg at sige op.
Han giver dog ikke slip på det klassisk danske, for med højt belagt smørrebrød på menuen i Restaurant Hjortdal, så bliver det til danske klassikere med Jesper Hjortdals små finurligheder på det hjemmebagte brød.
Gæsterne i den kommende restaurant kan ikke bare glæde sig til smørrebrød. Det bliver også lidt af en oplevelse at komme ind i Restaurant Hjortdal.
- Stokbrohus er fra 1906, så Wenbos håndværkere har gjort alt for at genskabe stilen fra dengang. Jeg vil så gøre alt for, at stemningen fra dengang også kommer ind i restauranten, smiler Jesper Hjortdal.
Den gamle stil bliver også ført igennem i den anden ende af Stokbrohus, hvor kokken også får an-svaret for en vinstue sammen med Peter Mortensen, som producerer og leverer byens egne bjeske, gin og rom.
- Et par af de dygtige håndværkere fra Wenbo A/S har snedkereret en fantastisk bar i massivt egetræ. De har ikke bare lagt en masse arbejdstimer på meget kort tid i arbejdet. Der er også masser af godt håndværk og kærlighed i hver en egestav, siger Jesper Hjortdal videre i pressemeddelelsen.
- Jeg er sikker på, at det er Hjørrings flotteste bar. Jeg har nydt at følge deres arbejde dag for dag. Og da den kom ind i Stokbrohus, så var det bare wauv.
Vinstuen åbner også i starten af november, mens der imellem de to spændende stoppesteder for det voksne publikum også dukker en butik op med blandt andet Hjørring-specialiteter som hjemmelavet bjesk og gin, samt luksus kaffe, lokalt produceret chokolade og andre lækkerier.
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...