Inspirationsaften i Vendiahallen

HJØRRING: Drømmer du om at anlægge din egen køkkenhave, men ved du ikke helt, hvordan du kommer i gang? Eller mangler du et skub for at komme i gang?

Så kan man komme til en inspirationsaften med Jozef Blockx fra Sandmosen 38, Ryaa, tirsdag den 4. februar kl. 19 i Vendiahallen i Hjørring.

Jozef vil fortælle om grundprincipperne ved permakultur.

På Sandmosen 38 dyrkes og sælges grøntsager fra Sandmosens Permahave, som er en integreret del af skovlandbruget.

- Grøntsagerne, som vi sælger i vores vejbod, er dyrket i en biointensiv markedshave, hvor der ikke pløjes, men hvor planterne dyrkes i permanente bede - til stor gavn for klimaet. Vi bruger hverken sprøjtemidler eller kunstgødning. Sunde planter fulde af næring kræver en levende jord. Det opnår vi ved hele tiden at tilføre organisk materiale ovenpå jorden blandt andet i form af kompost. Det organiske materiale bliver omdannet af jordens mikro- og makroliv til de næringsstoffer, som planterne har brug for. Vi gøder altså ikke planterne direkte, men jorden ”fodres” og på denne måde får planterne den næring de behøver. Samtidig er vi i gang med at etablere en produktion af frugt, bær, kastanjer og nødder, lyder det fra Jozef Blockx.

Alle er velkommen - der er gratis entre for medlemmer af Haveselskabet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...