Vendsyssel Festivalen runder sæsonen af med en perlerække af klassiske koncerter i landsdelen.

Torsdag 10. august er der sommerkoncert i Sindal Gamle Kirke med Kammerkoret Dorimus. Koret synger Gloria af J. Graven Nielsen, Den signede dag med fryd vi ser af Bjarne Hersbo, Hear my prayer af Felix Mendelssohn, Dejlige lyse sommernætter og sange af N.W. Gade, Michael Bojesen og Per Drud Nielsen

I Fladstrand Kirke fyldes kirkerummet af uropførelser for sopran og cello, når Nordjyske Unge Tonekunstnere (N.U.T) præsentere to af Nordjyllands betydelige musikprofiler Annette Bo Nielsen, sopran og Deborah Ann Josephson, cello. Sammen vil de præsentere værker af Per Drud (uropførelse), Lars Sømod (uropførelse), Hanne Ørvad, Erling D. Bjerno og Anna Jastrzębska.

Fredag 11. august er der klaverkoncert på Hjørring Gymnasium med den armenskfødte pianist Marianna Shirinyan. I anledning af 200-året for Niels W. Gades fødsel, har Marianna Shirinyan i februar i år udgivet cd’en ‘NIELS W. GADE • Klaverværker’, hvor hun giver sit bud på et udvalg af Gades klaverværker, som ikke tidligere er indspillet. Ved koncerten i Hjørring er der - udover værker af Niels W. Gade - også værker af Robert Schumann, Edvard Grieg og Felix Mendelssohn på programmet.

I Løkken Kirke er der ‘Mad Songs’ af Henry Purcell og værker af andre samtidige engelske komponister fra den tidlige barok på programmet med Katrine Bach Skovmand, sopran, og Lars Colding Wolf, cembalo. Herudover optræder de med sonater og kantaten ‘Arianna af Naxos’ — en slags énmandsopera for solosopran og cembalo af Joseph Haydn.

Lørdag 12. august optræder Kottos-Kvartetten i Den Gamle Station, Hirtshals. Kottos er en progressiv folkemusikkvartet, hvis fire medlemmer har en fælles passion for det virtuose, det skæve, folkemusik og koblingen herimellem.

I Bjergby Kirke er der jødiske toner og balkan-rytmer. Singh & Goldschmidt komponerer og arrangerer selv en stor del af musikken, der er rytmisk, melodiøs, rørende og forførende. De to musikere Anders Singh Vesterdahl, harmonika og Henrik Chaim Goldschmidt, obo og vokal lover, at publikum vil forlade koncerten indhyllet i en duft af Balkan, Orienten og Østeuropa.

Søndag 13. august i Dronninglund Slotskirke tager Concerto Copenhagen publikum med på en rejse med globetrotteren Holberg. Koncertens program er værker fra Holbergs egen tid, der på hver sin måde udtrykker nogle af de karakteristika, som knytter sig til indbyggerne i de lande, vi hører om i Holbergs erindringer.

Mandag 14. august optræder The Fugitives i Uggerby Kirke. The Fugitives - er en dobbelt kvartet bestående af 4 strygere og 4 blæsere — alle med tilknytning til Aalborg Symfoniorkester. Ensemblet har udarbejdet en instruktiv oktet-version af Bachs ‘Kunst der Fuge’, som de vil fremføre ligesom de vil give publikum en indføring i værkets dele.

I Løkken Kirke udforsker Nordskær-Kvartetten grænselandet mellem skandinavisk folkemusik, klassisk musik og improvisation. Med stor legelyst og nysgerrighed spiller de nyere og ældre folkemusik, egne kompositioner og klassisk musik, hvor komponisternes folkelige særpræg bliver fremhævet.

Tirsdag 15. august er der sommerkoncert i Børglum Klosterkirke med Kammerkoret Dorimus, der synger værker af bl.a. Felix Mendelssohn, N.W. Gade, Michael Bojesen og Per Drud Nielsen.

I Bangsbostrand Kirke er der er mulighed for at høre tre af Danmarks stærkeste instrumentalister og improvisatorer, når Hans Ulrik Trio tage livtag med nogle af de bedste danske sange og salmer i Hans Ulriks egne arrangementer.

Onsdag 16. august fyldes Volstrup Kirke med dansk orgelmusik, når organist Ivan Høiberg sætter sig til tangenterne med et program, der i anledning af 200-året for N.W. Gades fødsel har særligt fokus på dette musikalske fyrtårn i dansk romantik.

I Sørig Kirke synger Thisted Kirkes Drenge-Mandskor værker af blandt andre John Rutter, Jakob Lorentzen og Morten Lauridsen.

Torsdag 17. august får publikum igen chancen for at opleve Nordskær-Kvartetten - denne gang i Dronninglund Slotskirke.

Sæbygaard Slot danner denne aften rammerne om en guidet tur rundt i Europas musik med madrigaler fra det 13. til 16. århundrede. De historiske rejseledere er madrigalensemblet The Mayor’s Musicke, etableret i 2003, og danseinstruktør Petra Skovholm, der formidler sangene og dansene og fører publikum sikkert ud og hjem mellem glade vinelskere, træske kvinder, markedshandlende, høns og friere med blødende hjerter.

Fredag 18. august runder Vendsyssel Festival af med en koncert i Musikkens Hus med Orkester Norden og solisterne Susanna Andersson, sopran og Jakob Koranyi, cello.

Festivalens afslutningskoncert er samtidig Orkester Nordens første koncert på en turné, der fra Musikkens Hus i Aalborg går videre til Letland og Estland for at afslutte med fejringen af Finlands 100 år som selvstændig nation.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...