Julekomedie med lokale og skattede skuespillere på Vendsyssel Teater i Hjørring

HJØRRING: ”Turisterne” er kommet til byen, og onsdag aften er der premiere på den nyskrevne julekomedie, som både er musikalsk og hamrende humoristisk i sin skildring af menneskeskæbnerne i den lille vendsysselske badeby, hvor turismelivet er svækket.

I år har Vendsyssel Teater skabt sin egen juleforestilling, og ”Turisterne” er skrevet specielt til de fem skuespillere af dramatikeren Gunvor Reynberg.

Rollelisten består af Hanne Lauersen, Hans Holtegaard, Jørgen Bing, Lone Rødbroe og Robin Haslund Buch, og for første gang længe er de lokale og skattede skuespillere samlet, når teatrets nyskrevne julekomedie sætter gang i julestemningen.

At skrive en forestilling med udgangspunkt i allerede udvalgte skuespillere er en specielt måde at lave teater på. Direktør Lars Sennels fortæller:

- Det er ikke tit, at en forestilling bliver skrevet specifikt til nogle udvalgte skuespillere, og det er interessant at se, hvordan de fem skuespillere tager rollerne til sig. Det er navnligt de humoristiske elementer, der passer rigtig godt til de lokale kerneskuespillere, der her er tale om.

Foruden de gode grin er ”Turisterne” en skildring af nogle mennesker, der også har en skrøbelighed i sig. De udfordringer, karaktererne står overfor i handlingen, fremhæver også de sårbare og eftertænksomme sider af dem. Julekomedien har derfor også en dybde og et nærvær, som publikum får at føle.

Spektakulær scenografi

Endnu engang får Vendsyssel Teater mulighed for at vise, hvad teatrets store scene kan rumme.

Denne gang kan publikum nemlig forvente at se scenografien bygget op af intet mindre end 35 døre, og endvidere rækker den syv meter op.

I disse omgivelser finder handlingen sted med rollerne susende ind og ud af de mange døre. Det kan godt afsløres, at julepynt også vil være at se på scenen sammen med både julebag og julemusik. Med andre ord: Der er de næste uger masser af mulighed for at komme i julestemning og samtidig få sig en masse gode grin, når ”Turisterne” onsdag aften har premiere.

Instruktør: Louise Schouw, scenograf: Gitte Baastrup, og musikalsk arrangement: Chris Skytte.

Forestillingen spiller fra og med 21. november til 20. december 2018. Hverdage klokken 19.30 og lørdage klokken 15.00.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...