1. marts sættes spaden i jorden til nybyggeri på Svanelundsbakken - et byggeri med eksklusive andels- og ejerlejligheder

HJØRRING: Byggeriet af boligprojektet Svanepark på Svanelundsbakken i Hjørring går i gang 1. marts.

De eksklusive andels- og ejerlejlighederne får Svanelunden og Bispetorv som nærmeste nabo. Og allerede inden spaden er sat i jorden, er der solgt ti andelsboliger samt to penthouselejligheder. Hermed er der seks andelsboliger tilbage i byggeriets første etape.

Bag projektet står ejendomsudvikler Lars Kjærgaard, der løfter projektet sammen med private investorer.

Lokale håndværkere

Hovedentreprenør på byggeriet er Arne Andersen, der har indgået aftale med lokale håndværkere.

- Vennelyst Entreprenørforretning går i gang med at grave ud til p-kælder og lave jordarbejde 1. marts, og så rykker Lytzen ind sammen med Hæstrup VVS, fortæller Lars Kjærgaard, der endnu ikke har navne på projektets øvrige håndværkere.

- Men vi vil selvfølgelig gerne have lokale håndværkere ind over.

Erasmus og partner står for projektering sammen med arkitekterne Brix og Nordberg.

- Og vi har lavet aftale med Spar Nord om finansiering, oplyser Lars Kjærgaard.

Nybolig med Morten Hove i spidsen står for salget af Hjørrings nye andels- og ejerboliger.

Boligerne, der ifølge Lars Kjærgaard bliver både eksklusive og luksuriøse, forventes at stå klar til indflytning i forsommeren 2020. Den mindste bolig er på 80 kvadratmeter og den største på 258 kvadratmeter.

55 nye lejligheder

Andelsboligprojektet er en del af en større plan, der omfatter Bispetorv og Svanelundsbakken.

En del af byggeplanen på Svanelundsbakken er afhændet til Bolig Nordjylland, der vil opføre 25 almene lejeboliger på grunden nord for Svanelundsbakken - tættest på Parallelvej. Her skal der bygges 25 lejligheder på mellem 85 og 100 kvadratmeter.

- Det er godt miks med boligselskaber og andelsboliger, det er set flere steder. Alt i alt bliver der over 55 nye lejligheder på Svanelundsbakken, tilføjer Lars Kjærgaard.

Erhvervsbyggeri

De omfattende byggeplaner inkluderer også byggeri oven på Harald Nyborg-bygningen samt det tidligere Toys”R”us. Ved opførslen af de eksisterende bygninger blev de nemlig forberedt til et fremtidigt etagebyggeri, men der blev udelukkende opført kvadratmeter til butikslokaler.

- Vi er også langt med planerne her, og det er spændende planer for byen, tilføjer Lars Kjærgaard, der endnu ikke kan røbe, i hvilken retning planerne går.

- Men inden for tre-fire år er hele området færdigbygget, forudser Lars Kjærgaard.

Da planerne blev præsenteret for offentligheden første gang i april sidste år, gik ønskerne fra folkene bag projektet i retning af lejligheder samt kvadratmeter til erhvervsformål - kontorer og måske til et hotel, som tidligere har været på tegnebrættet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...