Seks lærere og 19 elever fra HEBEI Normal University besøger i øjeblikket Hjørring. De kommer fra byen Qinhuangdao i Hebei-provinsen - 250 km fra hovedstaden Beijing i det nordlige Kina. De fleste af eleverne bor hos danske værtsfamilier, så de kan opleve Danmark anderledes end som fx turister. Resten af lærerne og eleverne bor på Halvorsminde Efterskole.

- Besøget skyldes især kinesernes oprigtige interesse i det danske undervisningssystem. Især er de imponerede over vores undervisningsformer og pædagogik, som fx resulterer i at danske elever er meget dygtige til engelsk, lyder det fra EUC Nord.

Det vil kineserne gerne lære at kunne bruge i deres skolesystem. De 6 lærere skal derfor følge undervisningen i den kommende uge på hhx på EUC Nord. To af lærerne vil blive i tre måneder og skal undervise i marketing og kultur. Samtidigt er hhx-underviser James Kong draget til HEBEI Normal University for at undervise i marketing.

Gruppen skal desuden også rundt i Danmark, og skal bl.a. besøge Sæby, Skagen, Den gamle by i Århus, Aalborg samt Oceanariet i Hirtshals.

Besøget varer fra d. 12. til 21. august.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...