Hjørring Bibliotek er klar til at give børnene oplevelser i efterårsferien

HJØRRING: Efterårsferien ligger på lur, og på Hjørring Bibliotek vanker der kemiske reaktioner, fossiler fra før ruder konge var knægt og hele 24 timer kun med bøger for øje.
Børnebiblioteket i Hjørring får tirsdag 16. oktober fra kl. 11-12 besøg af Kemishow Aalborg fra Aalborg Universitet. Gruppen arbejder for at udbrede og skærpe interessen for naturvidenskab - med særligt fokus på kemi - blandt børn og unge. Når showet er slut, synes publikum forhåbentlig, at naturvidenskab er meget mere og andet end svære formler og tunge bøger, lyder det. Arrangementet henvender sig til børn i alderen 5 år og op.
Om tirsdagen skydes årets Readathon i gang kl. 12: Et helt døgn, hvor det faktisk kun handler om bøgernes verden. Børn og unge mellem 13 og 20 år inviteres til at tage ophold indtil næste dag kl. 12 - altså 24 timer - på biblioteket. Personalet vil stå for både forplejning og opkvikkende underholdning ud på de sene timer. Er man nysgerrig på konceptet, kan man læse mere på www.hjbib.dk.
Onsdag d. 17. oktober kan børn mellem 6 og 12 år møde dinosaurnørd og amatørpalæontolog Steen Sigurd Andersen. Han har i mange sommerferier taget turen sydpå til Portugal, hvor han har arbejdet som frivillig ved et dinosaurmuseum. Mens han fortæller og deler ud af sin brede viden, får de yngste lov til at zoome ind på fortiden udstyret med hammer, mejsel, lup og renseværktøj. Der skal udhugges fossiler, de skal undersøges, og børnene får lov til at røre ved tudsegamle knogler og æg fra vaskeægte dinoer.
Børnebibliotekarerne har desuden fundet et monstrøst udvalg af naturvidenskabelig faglitteratur frem til børnene, der kan lånes med hjem til videre udforskning og hjernegymnastik.
Det koster 50 kr. pr. barn at deltage i dinosaurworkshoppen. Disse skal købes på forhånd på biblioteket eller på www.billetten.dk. Samme sted skal der printes gratis billetter til både Kemishow Aalborgs besøg og Readathon.
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...