Onsdag i skolernes efterårsferie fejres den klassiske kartoffel på Landsbrugsmuseet i Mosbjerg

MOSBJERG: Efterårsferien er som altid baggrund for den årlige fejring af den klassiske kartoffel på Landskabs- og landbrugsmuseet i Mosbjerg.

Onsdag 16. oktober fra klokken 10 til 16, kan børn og voksne komme og se – og selv deltage i – optagningen af kartoflerne fra markerne, som man gjorde i gamle dage.

Dagen er tætpakket med nye sjove og spændende tilbud. Du kan bl.a. tage en ridetur på hest, eller smag helt frisklavet kartoffelchips. Der er masser af gamle landbrugsmaskiner man kan kigge nærmere på, og hvad med en tur med gartneren i æblelunden? Vi finder også æblepresseren frem, så hvis du medtager egne æbler, kan du få dem presset til den skønneste most. Der er også salg af egne grøntsager, og de nyoptaget kartofler fra marken.

Der er masser af aktiviteter til både børn og voksne. Lav snobrød over bål, leg gammeldags lege, hør historier ved pejsen, lav kartoffeltryk og se filmen ”Eventyret om den vidunderlige kartoffel”. Du kan også møde bi-lauget, der vil fortælle om bier og deres arbejde med dem, eller gå tur med gartneren i æblelunden.

Brændende kærlighed

Som altid serverer museet god gammeldags bondemad. Menuen står i år på den gode klassiske Brændende Kærlighed, skabt fra bunden af gode lokale råvarer.

- Kartoflerne har vi selv gravet op på markerne omkring museet i Mosbjerg, og baconen stammer fra lokale frilandsgrise af racen Duroc fra landbrug i Lyngså. De tilhørende løg kommer fra væksthuse i Tolne Skov. Til dessert skal vi have lækker æblepuré med et frisk twist. Det serveres nemlig med sprøde sweet potato-chips og hvid chokolade-creme. Æblerne her stammer ligeledes fra landbruget i Lyngså, oplyser museet.

Maden koster 80 kroner, og den bør bestilles allerede nu.

- Det bliver en fantastisk hyggelig dag i Mosbjerg, og vi glæder os til at fejre den store klassiske kartoffel.

Landbrugsmuseet i Mosbjerg ligger på Jerupvej 613 i Mosbjerg.

Entre er 50 kroner, mens børn og unge under 18 år kommer gratis ind.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...