Sømandsmissionen har pr. 1. februar 2020 ansat Karsten Hald Jacobsen som souschef på Aasiaat Sømandshjem i Grønland

BJERGBY: Sømandsmissionen har per 1. februar 2020 ansat Karsten Hald Jacobsen som souschef på Aasiaat Sømandshjem. Den 17. februar lander han i Grønland. Karsten skal – ud over at være souschef– stå i spidsen for de diakonale aktiviteter i det maritime miljø og ud fra sømandshjemmet.

En stilling som souschef kombineret med diakonale opgaver er lidt af en drømmestilling for ham, så da han så annoncen i Kristeligt Dagblad, søgte han jobbet. Den nye souschef er kandidat i lang forvaltning (statslig administration) og har det seneste år arbejdet som projektleder med et nyt IT-system i Kirkens Korshær.

- Jeg kunne allerbedst tænke mig at arbejde med noget, der har en kristen substans. Samtidig var Grønland et ønske-rejsemål, så her var jobbet. Efter jeg havde talt med Lisbeth og Søren (bestyrerpar på sømandshjemmet i Aasiaat), var jeg ikke i tvivl. Vi faldt simpelthen godt i hak. Jeg glæder mig til at bo i Aasiaat, der er lidt større end Bjergby, men jeg tænker, at et mindre lokalsamfund passer godt til mig.

Engagement

Karsten stammer fra Bjergby ved Hjørring, han er opvokset i en præstefamilie, hvor diakoni og engagement i lokalsamfund og omverden var en naturlig del af hverdagen. Der blev diskuteret meget i præstegården, hvorfor han elsker en rask diskussion og længe var politisk aktiv.

Uddannelsen tog han på RUC- Roskilde Universitet, og ved afrejsen var han bosat i Odder. Hans kirkelige baggrund er folkekirken.

Forsøgt forberedelse

Han har undersøgt en del hjemmefra, men er klar over, at det ikke er sikkert, at det rækker.

Man skal være på stedet, møde mennesker og prøve at overvinde en sprogbarriere, da en del unge i Grønland ikke taler så godt dansk:

- Nu har jeg ikke tænkt mig at tage tilbage til Danmark sådan lige foreløbig, hvorfor jeg vil kaste mig ud i det grønlandske sprog, om end det skulle være ret svært. Familie og venner er glade på mine vegne over mit Grønlands-eventyr, selvom de vil savne mig. Jeg er heldig, at nogle savner mig, smiler han.

Fodbold

Når han ikke passer sit job, er han politisk aktiv og inkarneret fodboldfan af Vendsyssel FF.

Han regner også med, at han kan spille fodbold i klubben T41 i Aasiaat. Om ikke andet så vil han være fysisk aktiv på en eller anden måde.

- At gøre noget fysisk sammen med andre er en god måde at skabe relationer på. Jeg vil også gerne hjælpe folk direkte, hvis jeg kan det.

Karsten ser noget eftertænksom ud og siger så:

- De bedste hænder at have sit liv i er Guds.

Af Hanne Baltzer

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...