Vendsyssel Historiske Museum har masser af arrangementer i juli

HJØRRING: Sommerferien står for døren, og i den anledninger der masser af arrangementer på Vendsyssel Historiske Museum i den kommende tid.
Vi bringer et uddrag her:

Sommeraktiviteter i Museumshaven

Hver mandag til fredag i hele juli måned vil der være gang i haveaktiviteterne i museumshaven på Hirtshals Museum; pensionerede fiskere og vodbindere demonstrerer deres færdigheder, og gæsterne kan blandt andet være med til at slå reb og bøde net m.m. Der fremstilles hængekøjer, flaskeskibe, sommerhusflag og meget andet, og fra “Fiskekrogen" sælges velsmagende fiskeretter. I museumshaven kan man også se mange af de krydderurter, som er anvendelige til bjeskfremstilling.

Omvisning i udstillingen "Gården på væggen"

Museets populære udstilling om gårdmalerier er forlænget til den 5. august. I den anledning er der mulighed for at komme med på en omvisning i udstilling v. udstillingens skaber Niels Bendsen. Det foregår 11. juni 14.00

Fangst i strandkanten og bålfisk

12. juni kommer til at stå i fiskens tegn på Lønstrup Strand. Du kan låne et rejsestrygenet og med det i hånden kan du fange rejer og småfisk. Herudover fanger vi nok nogle krabber. Fangsten samles i et lille akvarium. Der laves et lille glødebål på stranden, hvor der tilberedes fisk. Desuden ryges fisk og laves fiskesuppe. Redningshuset med udstilling af gamle fiskeredskaber vil være åben.

Voldstedsvandring: Odden

Spredt over hele Vendsyssel er der bevaret rester af voldsteder fra middelalderen. Disse befæstede anlæg var nyttige i både krig og fred og giver et spændende indblik i elitens hverdag for over 500 år siden. Kom med på en række korte vandreture, hvor museumsinspektør Morten Larsen fra VHM vil fortælle om konger og krigere fra middelalderens Nordjylland. Det sker 27. juli 14.00 fra parkeringspladsen ved herregården.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...