Jul og glade dage på Vendsyssel Historiske Museum

HJØRRING: I denne weekend står den på jul og glade dage, når Hjørring Julemarked slår dørene op til endnu en omgang julehygge i smukke historiske omgivelser på Vendsyssel Historiske Museum.

Museet er blevet fyldt til randen med stande, og der er aktiviteter for både børn og voksne. Så der er rig lejlighed for at finde nogle af årets helt specielle julegaver, og samtidigt invitere familien på en dejlig hyggestund.

Hjørring Julemarked er byens nye store attraktion i tiden op til jul, hvor man kan møde små og store lokale handlende, i alle mulige former for håndværk.

Op til 40 stande kan man gå på opdagelse i, og der er alt fra juledekorationer, keramik, garn og bjesk til planter, smykker, broderi og meget, meget mere. De mange stande, som er fordelt ud over hele museet, har noget for alle nysgerrige.

Lørdag 24. november klokken 11 åbner julemarkedet og de mange stande. Der er hestevognskørsel hele dagen, og tombola, hvor overskuddet går til hospitalsklovnene på Sygehus Vendsyssel. Der er også mulighed for at klippe julepynt med familien og bedsteforældre, og så har den Gamle Købmandsbutik selvfølgelig også åben – hvor man nu endelig igen kan købe den lokalklassiske Hartmann-spegepølse – friskt leveret fra slagteren i Sindal efter original opskrift fra 1931.

Der er skattejagt for de små, hvor de skal finde skjulte ting på museet, og har mulighed for at vinde en gave.

Klokken 11 er der højtlæsning af de vildeste vikingejuleeventyr, og klokken 12 optræder Mini- og mellemkoret fra Hjørring Privat Realskole. Klokken 13 kan man møde Raunsmed-slagteren, der vil slagte ænder på gårdspladsen, og så er der selvfølgelig mulighed for at bestille årets and ved samme lejlighed.

Dagen efter, søndag 25. november, starte Hjørring Julemarked op igen kl. 11, hvor alle knap 40 stande igen er repræsenteret. Klokken 11.30 vil man kunne høre museumsdirektør Anne Dorthe Holm fortælle om, hvordan det var at holde jul i gamle dage.

Denne dag rykker de strikkeglade mennesker fra Strikkecaféen også ind i museumscafeen, så her er der god mulighed for at snakke om garn og opskrifter mv. Man kan endda selv medbringe sit eget nørkleri, hvis man skulle have lyst til at deltage.

Der er entré på 50 kroner for voksne, børn er altid gratis, og så er der fri adgang til alle boder og udstillinger. Og når man så ér på museet, kan man jo gå på opdagelse i den helt nye særudstilling ”775 – Det vi var stolte af”, der som rosinen i pølseenden, afslutter Hjørrings fejring af sit 775-års købstadsjubilæum.

Hjørring Julemarked glæder sig til at byde dig og din familie indenfor til et par skønne dage i julehyggens tegn på Vendsyssel Historiske Museum i hjertet af Hjørring.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...