Boder og arbejdende stande venter gæsterne - og i år er færdige sektioner af Hjørring Tapeterne udstillet

HJØRRING: Håndværkernes Hus i Tinpottegyde i Hjørring vil i den kommende weekend 23. og 24. november være fyldt med aktiviteter, juleri og hyggelig atmosfære. Den weekend løber det traditionsrige julemarked nemlig af stablen - et marked der plejer at tiltrække over 400 gæster.

I år vil 16 stadeholdere indtage pladsen både inde og ude, og hertil kommer husets egne stande, hvor brugerne præsenterer forskellige håndværk og kunsthåndværk. De 16 stadeholdere ude fra frister husets gæster med alt fra gaveartikler, nisser, honning, unika tørklæder, knive, smykker, bjesk, keramik, glasarbejder, dekorationer, røgvarer, trædrejning, sten, ost og håndarbejde lavet af drivtømmer og strandfund.

I husets egne stande kan gæsterne både se nærmere på de gamle håndværksfag samt nørklerier - der vil blandt andet være mulighed for at se nærmere på tømrearbejder, finmekanik, trædrejning, smedjearbejde samt strikkearbejder.

Hjørring Tapeterne udstilles

Som noget nyt kan husets gæster i år se Hjørring Tapeterne i helt ny opsætning. Otte fag er foreløbig færdigmonteret, og de er nu udstillet i et nyindrettet rum i huset.

Hovedbestyrelsen har fået indrettet et lokale på første sal til udstilling af tapeterne, og det vil til julemarkedet være muligt at møde nogle af de sy-kvinder, der har syet og fortsat syr på det store, omfattende tapet, der fortæller Hjørrings historie.

Glæde og sammenhold

Aksel Stigaard er tovholder for julemarkedet, og han og den store skare frivillige brugere i Håndværkernes Hus kaster år efter år mange kræfter i markedet både før, under og efter weekenden. Og det gør de gerne.

- Der er både hygge og atmosfære i huset. Gæsterne hygger sig. Og der er stor glæde og sammenhold - ikke alene blandt brugerne - men også blandt stadeholderne, fortæller Aksel Stigaard.

30-40 brugere af den samlede medlemsskare på 65 i foreningen Håndværkernes Hus er involveret i julemarkedet. Nogle af dem sørger for at servere kaffe, æbleskiver og kringle for de mange gæster i husets cafe.

Lørdag spiller Bagterpblæserne mellem klokken 13 og 14, og søndag kommer julemanden på besøg mellem klokken 13 og 15.

Variation og kvalitet

Begge dage er julemarkedet åbent fra klokken 10 til 16.

Der venter stor variation boderne imellem.

Aksel Stigaard bruger en del tid på at tage rundt til andre markeder i løbet af året og spotte interessante udstillere. Og så forsøger han at skabe fornyelse hvert år.

- Boderne skal samtidig have kvalitet hele vejen igennem, og så er variationen vigtig. Folk skal ikke møde fire stande, der sælger det samme.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...