Ruskende jubilæum, da der var festivitas for bygning fredag eftermiddag på Tørholmsvej i Hjørring

HJØRRING: Det er 100 år siden, Hjørrings første almene bolig blev bygget, og det fejrede BoVendia fredag med teltfest ved siden af jubilaren - bygningen på Tørholmsvej 26-30.
Og meget er sket på de 100 år. De almene boliger udgør i dag cirka 11 procent af boligmassen i Hjørring Kommune. BoVendia har i dag cirka 3300 boliger i blandt andet Hjørring, Hirtshals, Sindal, Tårs og Lønstrup, og boligorganisationen beskæftiger cirka 60 medarbejdere.
Teltfesten bød på godt til mave og gane samt underholdning og jubilæumstaler.
- Godt nok er vi 100 år, men vi er stadig i superfin form, konstaterede direktør Johnny Jensen.
BoVendia er resultatet af en fusion mellem Boligforeningen AB, Hirtshals Boligforening, Sindal Boligselskab, Bygge & Boligforeningen af 1938, Hjørring Boligselskab, Boligselskabet Vesterlund samt administrationsselskabet Bolig Hjørring.
Arbejdernes Boligforening - senere Boligforeningen AB - opførte bygningen på Tørholmsvej 26 - 30 for 100 år siden.
- Der er grund til at fejre, at man i Hjørring for 100 år siden fik tanken, og fik den omsat og bygget så flot en bygning, som står i dag, sagde Mariann S. Kristensen, Formand for BoVendia.
- De almene boliger har en lang historie i Hjørring Kommune og har igennem tiden været med til at sætte et betydningsfuldt fingeraftryk på udviklingen af både Hjørring, Hirtshals og Sindal - men i høj grad også i de mindre områdebyer i kommunen.
- Vi har i BoVendias bestyrelse ønsket at markere 100 års jubilæet for alle beboere og vores medarbejdere, sagde formanden og tilføjede, at stormen Knud deltog som ikke-inviteret gæst.
- Vi kunne have ønsket os lidt bedre vejr, smilede hun med et nik til teltdugen, der blev rusket godt igennem og gjorde dagen kølig.
Alle beboere og ansatte var inviteret til åbent hus med hygge, taler, underholdning, konkurrencer samt kræs til gane og mave.
- Formålsparagraffen for huset her på Tørholmsvej var, at man gerne vil bygge nogle ordentlige, velholdte lejligheder til rimelig priser til almindelige familier. Og det siger vi også i dag i boligforeninger landet over. Det vil vi fortsat gerne opnå. Og som lejer har man meget stor indflydelse på sin bolig.
Direktør Johnny Jensen glæder sig over, at fusionen mellem boligforeningerne er kommet godt fra start. Og i sin jubilæumstale takkede han både beboere og medarbejderne.
- Efter fusionen har vi fået opbygget et beboerdemokrati, som er rigtig positivt. De gør en kæmpeindsats, og der er stort engagement ude i boligområderne.
- Vi har en organisationsbestyrelse som er meget fremsynet og samarbejder i en rigtig god ånd. Og vi har et repræsentantskab på 110 medlemmer som samles to gange om året - altid med en positiv tilgang. Det er ikke selvfølgeligt, at det er sådan efter en fusion.
Medarbejderne er efter fusionen tilknyttet nye driftsfællesskaber og har fået nye kollegaer og nye funktioner.
- Medarbejderne på BoVendia-holdet tager ansvar og skaber fællesskab. De er nærværende og de er beboernes medspillere, tilføjer Johnny Jensen.
Han takkede i sin tale også BoVendias mange gode samarbejdsparter - inklusiv Hjørring Kommune.
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...