Blå Kors’ genbrugsbutik har rundet de første 25 år i Hjørring - Jette Borrisholt har været med fra første færd

HJØRRING: Genbrugsbutikker i store dele af landet kunne godt mærke, at der ankom en hel del flygtninge til Danmark for få år siden.

De manglede blandt andet møbler og tøj - og her var genbrugsbutikkerne leveringsdygtige.

Nu er asyltallet lavt igen, men for Blå Kors’ genbrugsbutiks vedkommende, kan man formentlig snart se frem til nye kunder i butikken i Østergade i Hjørring.

Klods op ad kvadratmeterne er der nemlig ved at blive bygget knap 30 ungdomsboliger.

De kommende beboere forventes at frekventere butikken, der ligger på midtbyens genbrugsrute: Studerende fra Skolevangen slanger sig ofte ned igennem midtbyen, hvor de kan gæste genbrugsbutikker fra Blå Kors, Røde Kors og Folkekirkens Nødhjælp, inden de når ned til banegården eller rutebilstationen.

Efterlyser mandfolk

Det pudsige er, at alle tre butikker også lå samlet for år tilbage bare et helt andet sted, nemlig i området ved Dronningensgade/Skolegade/Nørregade.

Men i 2011 flyttede Blå Kors sin butik op i Østergade for at få mere plads - og kort fulgte de andre to trop.

- Vi omsætter for mellem 700.000 og 800.000 kroner om året, og det synes jeg egentlig er meget godt, når man tænker på, at der jo også er mange andre genbrugsbutikker i byen end dem i Østergade, siger Jette Borrisholt, der har arbejdet som frivillig i hele butikkens levetid - 25 år.

- Jeg vil gerne være med til at hjælpe nogle, der trænger - og så møder man mange spændende mennesker, lyder det fra den trofaste frivillige.

Blå Kors kan også glæde sig over, at Jette Borrisholt nok ved, hvordan man ekspederer - hun er butiksuddannet og i mere end 30 år har hun arbejdet i SuperBrugsen i Hirtshals.

Privat bor hun også i havnebyen.

- Min ugentlige fridag i Hirtshals er tirsdag, så det er den ugedag, jeg altid har været i genbrugsbutikken - og så en gang i mellem om lørdagen, hvis der mangler en vagt, siger hun.

Knap 30 frivillige giver en hånd med i genbrugsbutikken.

- Men vi kunne godt bruge lidt ekstra mandfolk til at hente møbler og lave små-reparationer, lyder det dog.

Det årlige overskud fra genbrugsbutikken ryger til hovedkontoret i Silkeborg, men en del af midlerne kanaliseres alligevel tilbage til Hjørring, idet byen som bekendt også huser Den blå Sociale Café.

Et vist samarbejde mellem genbrugsbutikken og cafeen praktiseres, idet cafeen låner butikkens vogn en gang om ugen for at hente overskudsmad til sine brugere.

Jubilæet blev markeret for nogle uger siden med kaffe på kanden - og en lille dyst. Her kunne gæsterne tippe en 13’er om Blå Kors, og to vindere rendte med både en æske chokolade og et gavekort til butikken på et par hundrede kroner.

Det aktuelle byggeri har i øvrigt taget en luns fra genbrugsbutikken, der så til gengæld har fået kvadratmeter, som tidligere har huset et dansestudie.tn

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...