For femte år i træk samler Susanne Hald og hendes julehjælpere gaver ind til udsatte børn i Hjørring og omegn

HJØRRING: Det er ikke i alle familier, at det bugner med julegaver under træet den 24. december - hvis der da overhovedet er et træ.
Men for femte år i træk er Susanne Hald, Hjørring, klar til at gøre sit til, at mange børn i Hjørring kommune får en lidt sjovere jul, end de ellers ville have haft.
I samarbejde med kommunens børne- og familieafdeling skabes der nemlig kontakt til udsatte familier med børn - her bliver der spurgt, om man er interesseret i at modtage gaver til børnene, ligesom der bliver spurgt til, om der blandt børnene er særlige ønsker - selv om man ikke på forhånd kan garantere, at de bliver opfyldt.
De fleste af gaverne er brugte ting og sager, som indleveres til Susanne Hald. Det kan dog være nødvendigt at købe enkelte ting til de lidt ældre børn, da meget af det, som folk indleverer, er til mindre børn. Via økonomiske donationer - og lidt af egen lomme - køber Susanne Hald i løbet af året derfor lidt ind til de lidt ældre børn.
- Jeg og min mand har været plejefamilie de seneste 19 år, og på den måde har vi fået kendskab til familier, som ikke har for meget at gøre med. Det var grunden til, at jeg i sin tid gik i gang med indsamlingen, fortæller Susanne Hald.
Hun har haft lager på Muldbjergskolen og Motellet, men i år har hun lånt kvadratmeter hos Dana Cup i den gamle hytteby på Børge Christensensvej 12 i Hjørring.
Fra mandag 5. til 23. november kan der indleveres legetøj og andre sager på stedet i tidsrummet mellem klokken 14 og 17 på hverdage.
Sidste år vankede der julegaver til 159 børn fra 75 familier i Hjørring kommune - og ikke blot en. Hver modtager plejer at få en pose med op mod ti forskellige gaver
Der er IT-kyndige folk tilknyttet projektet. De sørger for, at indleverede computere og smartphones får slettet oplysningerne, så det elektroniske isenkram kan gøre glæde på ny. Computerne får et program installeret, mens der er taletidskort i mobilerne, så begge dele kan bruges, når de er pakket ud juleaften.
Der holdes særindsamling ved SuperBrugsen i Hirtshals 17. november mellem klokken 10 og 14, mens man 1. december samler ind i Vrå - formentlig også ved SuperBrugsen i samme tidsrum.
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...