Camilla Framnes fra "De unge mødre" har tabt 77 kilo - nu er hun coach for Fit-All i Hjørring og har udgivet egen kogebog

HJØRRING: Camilla Framnes er blevet coach for Fit-Alls vægttabshold i Bagterphallen i Hjørring. Og jo, den er god nok - det er den populære blogger Camilla Framnes fra tv-udsendelsen "De unge mødre", der står klar med råd og vejledning til et sundt vægttab.
Camilla ved om nogen, hvordan man giver de overflødige kilo kamp til stregen. Hun har nemlig siden 2009 smidt hele 77 kilo. Alene de seneste tre år har hun tabt 42 kilo. Hemmeligheden bag det imponerende vægttab er blandt andet, at Camilla har lagt sit liv om, ændret synet på sig selv og lært at planlægge. Og hun øser gerne af sine tips og tricks. Men der er ingen lette genveje til at gøre hende kunsten efter - det handler om at tælle kalorier og opnå underskud på kalorieregnskabet.

På jagt efter vanens magt

Senest har Camilla Framnes sammen med Fit-All udgivet bogen "Framnes’ Gale Køkken", der er fyldt med opskrifter til vægttab og sund livsstil, som hele familien kan være med på. Bogen signerede hun i Bagterphallens Cafeteria, hvor hun står klar hver mandag med vægt, skulderklap og råd til både rutinerede "tabere" og nye medlemmer.
- Det er simpelthen godt gået. Du kan være så stolt af dig selv. Det er mega godt, lød det oprigtigt fra Camilla, når et medlem havde været på vægten til den ugentlige vejning.
Ugens tema handlede som vanernes magt - og om hvordan man kan bryde med de ikke-sunde vaner.
- Bliver man bevidst om sine usunde vaner, kan man også begynde at ændre på dem, konstaterede Camilla Framnes og tilføjede, at små ændringer kan give store forandringer, når det handler om at opnå en sundere livsstil.
Camilla gav eksempler fra sin egen hverdag og bad deltagerne overveje, hvilken vane de vil lave om på, og hvad de kan gøre i stedet for.
- Man siger, at der skal et år til, inden en ny vane er inde under huden. Jeg har været i gang i mange år og kæmper stadig med nogle vaner.

Retur i Hjørring

Camilla er 30 år og bor i Aalborg med sin familie, der tæller mand og fire børn. Hun kender Hjørring ganske godt. Hun har nemlig været elev på rådhuset i Hjørring og er i dag kommunalt ansat i en anden nordjysk kommune.
Og hun er en ung kvinde med fuld fart på livet. I weekenden læser hun netop nu til kostvejleder, hun har sin egen blog, holder foredrag i det ganske land - og så coacher hun hver mandag vægttabsholdet i Hjørring.
Camilla overtog holdet i Hjørring i maj, og hun er klar til at følge alle både nye og gamle medlemmer på deres vægttabsrejse.
- Jeg kommer med mit eget vægttab og min egen historie. Jeg er jo helt grøn i at være coach for et vægttabshold. Men jeg selv har siddet i det - har selv prøvet op- og nedture. Jeg kender frustrationerne, når det er svært og kender til udfordringerne i forhold til familien, når børnene ikke gider spise den mad, jeg spiser. Det kan jeg mærke, at medlemmerne virkelig tager imod. Det skal nok blive rigtig, rigtig godt det her, og jeg er blevet taget rigtig godt imod.

Aldrig mere tyk

Camilla Framnes skriver i sin nye bog, at hun toppede vægten med 148 kilo: "Det gik op for mig, at jeg var ved at ære mig selv ihjel."
Og i dag siger hun med fasthed i stemmen, at hun aldrig nogensinde bliver tryk igen.
- Jeg ved, jeg ikke bliver tyk igen. Da min store dreng sagde: "Mor, du kan lege igen", lovede jeg mig selv, at jeg aldrig ville byde hverken mig selv eller min familie det, jeg var før. Men jeg skal stadig have tjek på mig selv - jeg har stadig vaner, der er svære. Men jeg er bevidst om dem og må blive ved med at arbejde med dem resten af livet.

Kogebogen en drøm

For godt to år siden blev Camilla Framnes kontaktet af Fit-All, der havde lagt mærke til den unge kvindes historie og overbevisende vægttab.
- Jeg fortalte, hvad jeg havde gjort for at tabe mig - og det viste sig, at det passede præcis på Fitt-Alls koncept - uden at jeg havde været bevidst om det. Det endte med, at jeg blev ambassadør for Fit-All. Jeg holdt foredrag for coaches og fortalte min historie. Jeg lavede opskrifter til Fitt-All-bloggen, som alle medlemmer kunne gøre brug af. Da jeg skrev kontrakt blev jeg spurgt, hvad min drøm var. Jeg svarede, at min drøm var at udgive en kogebog, smiler Camilla Framnes, der nu halvandet år senere har fået sin drøm realiseret med Fit-Alls hjælp.
Camilla Framnes er de seneste år blevet godt dus med Fit-Alls koncept.
- Jeg har selv gået på et hold i Aalborg og kom i mål med de sidste fem kilo. Jeg mærkede holdånden og tænkte, at jeg også gerne selv ville have et vægttabshold - og så kom muligheden her i Hjørring.
- Jeg vendte det selvfølgelig lige med min mand, for det betyder, at jeg er væk hver mandag. Han bakkede mig op, han vidste godt, at det her var et kæmpe, kæmpe kæmpe ønske for mig.
Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...