For tredje år i træk inviterer Café Venligbos kvindenetværk til fejringen af International Kvindedag.

HJØRRING: Den internationale Kvindedag fejres verden over d. 8. marts - og naturligvis også i Hjørring.

Venligboernes Kvindenetværk har igennem de sidste år mødtes 8-10 gange om året omkring forskellige temaer samt fællesspisning.

Arrangørerne fortæller, at opmærksomheden på kvinders rettigheder og arbejdet for en fredelig verden derfor stemmer fint overens med deres øvrige arbejde.

- I Venligboerne er man nemlig optaget af venlighed i mødet mellem mennesker - alle mennesker, uanset alder, køn, etnicitet, religion og politiske overbevisninger. Venligboerne ser på mangfoldighed med nysgerrighed og anerkender og værdsætter forskelligheden i mennesker, lyder det fra arrangørerne af dagen i Hjørring.

Arrangementet holdes fredag 8. marts klokken 18-21. Aftenen indledes med fællesspisning og i aftenens løb vil der blive holdt tale og sunget sange.

Arrangementet er for kvinder i alle aldre og børn. Arrangørerne opfordrer til, at man kommer i sin nationaldragt - hvis man har sådan een.

- Tilmelding ikke nødvendig - mød blot op til en festlig aften i Café Venligbo, Østergade 9 i Hjørring, lyder opfordringen.

Den første officielle Internationale Kvindedag blev vedtaget efter en kvindekonference i København i 1910 og den blev afholdt første gang året efter den 8. marts 1911. Siden har mange lande tilsluttet sig fejringen og i 1975 blev dagen formelt anerkendt som FN-dag for kvinders rettigheder og fred i verden.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...