UGILT: I Ugilt Kirke er der tradition for, at der i julemåneden er en koncert, der giver tilhørerne en anderledes oplevelse end normalt, når der er koncerter i kirken. Der har tidligere været julekoncerter med ”Naboerne” fra Ansager: Helge Engelbrecht og Tommy Rasmussen, det populære Nordjysk Pigekor, Ann-Mette Elten fra ”Slaget 12” og hendes mand Niels Kirkegaard, det populære par Alberte Winding og hendes mand Andreas Fuglebæk, og sidste år var det Marie Carmen Koppel, der holdt traditionen i hævd med en forrygende julekoncert.

I år var det den professionelle trompetist Per Nielsen, der sammen med violinisten Alexandru Radu og pianisten Jacob Trautner som satte publikum i den rette julestemning med deres stemningsfulde ”Christmas Time” koncert.

Ugilt Kirke var pyntet med levende lys og roser i kirkebænkene, og som altid til julekoncerterne var kirken fyldt med et forventningsfuldt publikum.

- Det er dejligt, at der fortsat er stor opbakning til vores julekoncerter. Det er imponerende set i lyset af de mange andre koncerter, der er i kirkerne rundt i landsdelen. Vi rammer åbenbart rigtigt med vores valg af kunstnere, og så har vi et utroligt trofast publikum, og det er vi meget taknemmelig for, fortæller menighedsrådets næstformand Heidi Hunderup, der også bød velkommen til Per Nielsen og hans musikere.

Med et repertoire, der omfattede de kendte julesange og salmer som ”Det kimer nu til julefest”, ”En rose så jeg skyde”, ”Glade jul, dejlige jul”, og Kim Larsens ”Nu er det endelig jul” kom publikum hurtigt i julestemning. Midt i koncerten var der fællessang ”Nu tændes tusind julelys” til akkompagnement af trompet, violin og klaver. Som afsluting sang et stående publikum ”Dejlig er jorden”.

Per Nielsen er født i Sønderborg og uddannet fra Det Kongelige Musikkonservatorium. Han har spillet som trompetist i Slesviske Fodregiments Musikkorps og har studeret i Amerika, Paris og Holland. Per Nielsen har sit daglige job i Sønderjyllands Symfoniorkester.

Efter koncerten fik alle lejlighed til personligt at hilse på og snakke med Per Nielsen, inden de gik ud i decembermørket beriget af endnu en stor koncertoplevelse i Ugilt Kirke.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...