Solens kraftige uv-stråler nemlig skade øjnene, hvis du ikke beskytter dem

KOMMUNEN: Husk solbrillerne i sommersolen. Solbrillerne beskytter dine øjnene mod solens farlige uv-stråler. Også på overskyede dage er det vigtigt at beholde solbrillerne på.

Solen skinner fra en skyfri himmel i disse dage, og det øger salget af solcreme og solhatte. Men solbrillerne bør også være et punkt på huskelisten. Sådan lyder anbefalingen fra chefoptiker Henrik Skovbjerg hos Louis Nielsen Hjørring.

Med et uv-indeks der, på de varmeste dage, nærmer sig 7, er solens stråler så kraftige, at de kan beskadige øjnene, hvis de ikke beskyttes af et par solbriller.

- Det er vigtigt at huske solbrillerne, når solen skinner som den gør i disse dage, og uv-indekset derfor er rigtig højt. Uden beskyttelse mod solen kan øjnene i værste fald tage varigt skade, fortæller Gitte Brink Kristensen, der er klinisk fagspecialist hos Louis Nielsen.

Længerevarende eksponering af sollys kan blandt andet forårsage tidlig udvikling af grå stær og forkalkning i øjet, som kan nedsætte synsevnen og i værste fald føre til blindhed.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...