Motion for stemmebåndene og smagsprøver på sange, der passer til de humanistiske, ikke-religiøse ceremonier

HJØRRING: Hvad synger vi egentlig, når det lille nye familiemedlem skal bydes velkommen? Når overgangen fra barn- til ungdom markeres ved konfirmationen, når kærligheden skal besegles med bryllup eller vi skal tage afsked med en kær afdød?

- I de kirkelige ceremonier giver det sig selv. Salmebogen er fyldt med sange, der lovpriser troen på Gud, en forudbestemt mening med livet og et liv efter døden, lyder det arrangørerne Humanistisk Samfund i Aalborg.

- Men når de kendte salmer og sange ikke udtrykker det ikke-religiøse, humanistiske livssyn, kan det være sværere at finde netop de sange, der højtideligt understreger livssyn og indhold i den pågældende ceremoni.

Tirsdag den 22. oktober klokken 19 inviterer Humanistisk Samfund til ”Humanistisk Fællessang” i auditoriet på Bagterpskolen i Hjørring. Her er der motion for stemmebåndene med smagsprøver på sange, der passer til de humanistiske, ikke-religiøse ceremonier ved navngivning, konfirmation, bryllup og begravelse.

Programmet byder blandt andet på danske klassikere af Aakjær og Drachmann over Benny Andersen, Lennon/McCartney og Kim Larsen til helt nye sange, som begravelsessangen ”Det er nu, vi si’r farvel” fra 2018 skrevet og komponeret af hjørring-parret Christine og Leif Lund Jakobsen.

Det er gratis af deltage og alle er velkomne.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...