Foredrag i Hjørring om ceremonier uden religiøst indhold

HJØRRING: Nu kan man blive lidt klogere på ceremonier som konfirmation, bryllup og begravelse uden religiøst indhold.

- Er du ikke religiøs og savner du et alternativ til kirkens ceremonier, når det lille nye familiemedlem skal bydes velkommen, når overgangen fra barn- til ungdom skal markeres, når du skal giftes – eller når livet er slut? Så er de humanistiske ceremonier til navngivning, konfirmation, bryllup og begravelse en mulighed, lyder det fra Humanistisk Samfund.

Onsdag 13. februar kan du stifte bekendtskab med ceremonierne ved et offentligt møde i Hjørring. Her fortæller foreningen Humanistisk Samfund, hvordan ceremonierne foregår og om de livsværdier, der ligger bag.

Det foregår fra kl. 19 - 21 på Bagterpskolen.

- De humanistiske ceremonier er helt uden religiøst eller overnaturligt indhold. I stedet er mennesket, livet og fællesskabet i centrum. Ceremonierne er et tilbud til alle, der ønsker at højtideligholde livets store overgange uden religion og tro, fortæller Jørn Rosborg, formand for den nordjyske afdeling af Humanistisk Samfund.

Humanistiske ceremonier tilrettelægges i tæt samarbejde med de pågældende eller efterladte og gennemføres af uddannede celebranter og ceremoniledere.

Humanistisk Samfund skriver, at man oplever en øget interesse for sine ceremonier. Ikke mindst skulle antallet af unge, der vælger en humanistisk konfirmation nærmest være eksploderet.

De 260 pladser, som i 2019 er udbudt fire steder i landet, er revet væk og alle steder er der ventelister. Hidtil har unge nordjyder, der ønsker en humanistisk konfirmation, måtte rejse ud af landsdelen, men fra 2020 oprettes også et humanistisk konfirmationshold i Nordjylland, oplyser foreningen.

På det offentlige møde fortæller Humanistisk Samfund også om den kommende humanistiske konfirmation i Nordjylland.

Det er gratis at deltage.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...