HJØRRING: Endelig oprandt den længe ventede dag, hvor elever fra landets 6.-10. klasser kunne slutte sig til deres yngre skolekammerater og møde fysisk ind i skole igen efter to måneder med hjemmeundervisning.

På Hjørring Private Realskole betød det helt konkret, at der mandag d. 18. maj var knap 500 flere elever i skole end bare tre dage før om fredagen. For at overholde myndighedernes krav om afstand og forskudte mødetider skulle eleverne fra 7.-10. klasse dog møde ind et kvarter senere end resten af skolen, men i skole kom de – og glade var de for det.

Ditte Winther fra 9. D er en af de mange, glade tilbagevendte elever. Sammen med resten af eleverne i 7.-10. klasse foregår hendes frikvarter frem til sommerferien udenfor på Femhøje Idrætscenter lige ved siden af skolen for at tage trykket af skolegårdene. Fra en plads i det fri på stadiontribunen fortæller hun storsmilende, hvordan det har været at starte op igen:

- Det har været dejligt at komme tilbage i skole og se klassen og lærerne igen. Jeg havde virkelig savnet at være sammen med dem alle sammen i stedet for at sidde indespærret derhjemme, lyder det fra hende.

Og Ditte er ikke den eneste elev, der er glad for igen at kunne modtage undervisningen henne på skolen. Tværtimod:

- Faktisk har det været helt overvældende og rørende, hvor glade de unge mennesker har været for at komme i skole igen, forklarer skoleleder Klaus Lundsgaard, der med stor tilfredshed har kunnet konstatere, at første skoledag for de store er gået stort set uden problemer og helt efter planen. Noget, han tilskriver den erfaring, skolen gjorde sig i forbindelse med genåbningen for 0.-5. årgang tilbage i april:

- Sidst måtte vi ændre flere ting løbende, efterhånden som vi gjorde os erfaringer med den helt nye situation. Men tingene er jo blevet hverdag, og alle de erfaringer kommer os til gode nu, siger Klaus Lundsgaard, som dog også har kunnet konstatere, at det ikke er billigt at drive skole i disse tider:

- Vi har måttet lave en del investeringer, bl.a. i nye mobile vaskekummer og betragtelige mængder sprit, ligesom forbruget af vand og papir er mangedoblet. Desuden har vi ansat fire personer på fuld tid til at gå og spritte kontaktflader af i løbet af skoledagen. Så slutregningen løber op i over en kvart mio. kr., fortæller skolelederen, som dog mener, hver en øre er givet godt ud:

- Man kan tydeligt se, hvor meget både lærere og elever har glædet sig til det her. Alle parter var ved at køre sur i fjernundervisningen, også selvom – eller måske netop fordi – vores lærere har kørt med et utroligt højt ambitionsniveau, hvilket har været udmattende over så lang en periode, siger Klaus Lundsgaard.

Situationen med fjernundervisningen er også noget, Ditte Winther kan nikke genkendende til:

- Jeg synes egentlig, skolen har tacklet det rigtig fint. Vi blev holdt til ilden med faste ringetider og afleveringer med dagens arbejde sidst på dagen, men det blev bare hårdere og hårdere at finde motivationen til sidst, så det er rigtig dejligt at være tilbage på skolen, fortæller hun – også selvom tingene er noget anderledes end før tiden med corona:

- Heldigvis har vores klasselærer været rigtig god, og vi har fået retningslinjerne ordentligt at vide, så jeg er helt tryg ved situationen, fortæller Ditte, der ikke er synderligt nervøs for at blive smittet med corona, selvom hun selvfølgelig helst vil undgå det:

- Med de rigtige forholdsregler er risikoen minimal, og det er jo basal hygiejne, at man skal vaske hænder tit. Det bør man indføre noget mere fremadrettet. Vi bør i det hele taget tage til efterretning, hvordan man omgås andre, slutter hun og vender tilbage til lægterne, hvor snakken går lystigt blandt de unge mennesker.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...